Το Ισραήλ καταδίκασε την Μπέλα Χαντίντ επειδή «υποστηρίζει πως πρέπει να πετάξουν τους εβραίους στη θάλασσα», μετά το post που έκανε το supermodel στο Instagram και χαρακτήρισαν πολλοί «αντισημιτικό».

Η Χαντίντ συμμετείχε κατόπιν στην πορεία υπέρ των Παλαιστινίων που έλαβε χώρα στη Νέα Υόρκη.

«Όταν διασημότητες όπως η @BellaHadid υποστηρίζουν πως πρέπει να πετάξουν τους εβραίους στη θάλασσα, αυτό που υποστηρίζουν είναι η καταστροφή του εβραϊκού κράτους», έγραψε την Κυριακή στο Twitter ο επίσημος λογαριασμός του Ισραήλ.

«Αυτό δεν είναι θέμα Ισραηλινών-Παλαιστινίων. Αυτό είναι ανθρώπινο θέμα. Ντροπή σου», συνέχισε στο κοινωνικό μέσο το κράτος του Ισραήλ.

Νωρίτερα, οι δύο αδελφές Μπέλα και Τζίτζι Χαντίντ είχαν προκαλέσει επίσης κατακραυγή από μερίδα του κόσμου, λέγοντας στο Instagram πως το Ισραήλ δεν είναι χώρα, αλλά μια αποικιοκρατική δύναμη κατοχής.

Μπέλα και Τζίτζι, με 42 εκατ. και 66,2 εκατ. followers αντίστοιχα, δημοσίευσαν ακόμα και σκίτσα με πρόδηλο αντισημιτικό περιεχόμενο.

Ο πατέρας της 24χρονης Μπέλα, ο Μοχάμεντ Χαντίντ, είναι Παλαιστίνιος και πήρε μέρος στις διαδηλώσεις που έγιναν στο Μπρούκλιν το Σάββατο.