Ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα δεκάδες πλήγματα από αέρος στη Λωρίδα της Γάζας, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες στον παλαιστινιακό θύλακα, όπου παράλληλα μέλη ένοπλων παλαιστιναικών οργανώσεων εκτόξευσαν εκ νέου ρουκέτες εναντίον πόλεων του Ισραήλ.

Δεκάδες πύραυλοι έπληξαν διάφορες τοποθεσίες του θύλακα, διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου, μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Σε λακωνικό ανακοινωθέν της, η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία ανέφερε ότι «μαχητικά αεροσκάφη» της έπλητταν θέσεις «τρομοκρατών» στη Λωρίδα της Γάζας.

Για εγκλήματα πολέμου κατηγορεί ο Παλαιστίνιος υπουργός Εξωτερικών το Ισραήλ

Ο Παλαιστίνιος υπουργός Εξωτερικών Ριάντ Αλ Μάλικι κατηγόρησε την Κυριακή το Ισραήλ για «εγκλήματα πολέμου» ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, καταγγέλλοντας την «επιθετικότητα» του Ισραήλ εναντίον του «παλαιστινιακού λαού» και των «ιερών τόπων» του.

«Κάποιοι δεν θέλουν να χρησιμοποιούν αυτές τις λέξεις — εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας — αλλά ξέρουν ότι είναι η αλήθεια», είπε κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας.

«Το Ισραήλ είναι αδίστακτο και αδυσώπητο στη συνέχιση της εποικιστικής του πολιτικής», είπε, ζητώντας από το Συμβούλιο Ασφαλείας «να αναλάβει δράση για τον τερματισμό της επίθεσης του Ισραήλ» εναντίον των Παλαιστινίων.

«Πόσοι θάνατοι Παλαιστινίων θα χρειαστούν πριν από την καταδίκη;», ρώτησε επίσης, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αρνηθεί δύο φορές εδώ και μια εβδομάδα κείμενο που ζητεί τον τερματισμό των συγκρούσεων, το οποίο πρότειναν η Τυνησία, η Νορβηγία και η Κίνα.