Την αρμόδια για τη φορολόγηση εσόδων υπηρεσία (The Internal Revenue Service -IRS) εξουσιοδότησε ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ να ενεργοποιήσει το πλαίσιο έρευνας, που είναι γνωστό ως «John Doe Summons» αναφορικά με τις συναλλαγές που γίνονται με το κρυπτονόμισμα Kraken.

Στόχος της έρευνας είναι ο εντοπισμός Αμερικανών φορολογουμένων που έχουν χρησιμοποιήσει το αναφερόμενο κρυπτονόμισμα, όπως ανακοίνωσε χθες, Τετάρτη, το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Η IRS ψάχνει για πληροφορίες σχετικά με φορολογούμενους που πραγματοποίησαν συναλλαγές τουλάχιστον 20.000 δολαρίων με το αναφερόμενο κρυπτονόμισμα μεταξύ του 2016 και του 2020, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης.

«Αυτοί που έκαναν συναλλαγές με τη χρήση κρυπτονομισμάτων θα πρέπει να καταβάλουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, όπως κάθε άλλος φορολογούμενος», ανέφερε στην ανακοίνωση ο υπηρεσιακός βοηθός υπουργός Δικαιοσύνης Ντέιβιντ Χούμπερτ του Τμήματος Φορολογίας του ίδιου υπουργείου.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.