Τη ζωή του από κορονοϊό έχασε ένας Έλληνας στην Ινδία, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ. Στη χώρα της Ασίας η κατάσταση παραμένει εφιαλτική από την επέλαση του ιού.

Σύμφωνα τα όσα ανέφερε το κανάλι στο δελτίο ειδήσεων, ο Έλληνας εντοπίστηκε νεκρός σε δωμάτιο ξενοδοχείου.

Τα κρούσματα στη χώρα έχουν ξεπεράσει τα 18 εκατομμύρια, ενώ το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 3.645 θάνατοι. Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό νεκρών που έχει αναφερθεί μέχρι στιγμής στη χώρα από τότε που ξέσπασε η πανδημία.

«Ρωτάνε πού μπορώ να βρω οξυγόνο»

Τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στην Ινδία περιγράφει μια Ελληνίδα οικονομολόγος η οποία ζει μόνιμα στο Μουμπάι.

«Τα νοσοκομεία απ’ ό,τι ακούμε εξακολουθούν να είναι γεμάτα. Το να βρεις κρεβάτι είναι δύσκολο, εξακολουθούν να υπάρχουν βασικές ελλείψεις σε οξυγόνο σε φάρμακα», αναφέρει η Πολίνα Παπακώστα μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Στην πολυκατοικία εδώ που είμαστε από γνωστούς, που ψάχνουνε, ο ένας ρωτάει τον άλλον, είμαστε στο σημείο που ψάχνουν συγγενείς οξυγόνο. Συνέχεια έχεις μηνύματα πού μπορώ να βρω οξυγόνο, πού μπορώ να βρω ρεντεσιβίρη, πού μπορώ να βρω το τάδε φάρμακο, πού μπορούμε να βρούμε κρεβάτι» τονίζει η Ελληνίδα οικονομολόγος.

«Στο πρώτο κύμα απλά άκουγες ιστορίες γενικά, τώρα μαθαίνεις από ανθρώπους στο κοντινό σου περιβάλλον να αρρωσταίνουν. Πολλοί νέοι και χωρίς προβλήματα αρρωσταίνουν και μάλιστα σχετικά βαριά. Επομένως είναι ανησυχητική η κατάσταση», προσθέτει.