Επείγουσα, ενδελεχή και διαφανή έρευνα για τους πρόσφατους πνιγμούς μεταναστών σε αλλεπάλληλα ναυάγια στη Μεσόγειο ζητεί το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Με δημόσια έκκληση του σήμερα ο πρόεδρος της Επιτροπής Μετανάστευσης της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο γάλλος Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής Τιερί Μαριανί, ζητεί τη διεξαγωγή επείγουσας, ενδελεχούς και διαφανούς έρευνας, για την επιβεβαίωση του ισχυρισμού ότι οι πρόσφατοι πνιγμοί μεταναστών ανοικτά της Μάλτας ήταν αποτέλεσμα εμβολισμού του πλεούμενου στο οποίο επέβαιναν από άλλο σκάφος.

«Αν αυτό αποδειχθεί αληθές, οι υπεύθυνοι πρέπει σύντομα να εντοπισθούν και να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη», υπογράμμισε ο γάλλος βουλευτής.

«Η Ευρώπη πρέπει να λάβει επειγόντως μέτρα για να διαλύσει τα δίκτυα διακίνησης και εμπορίας ανθρώπων, που θέτουν τόσες ζωές σε κίνδυνο, και να αντιμετωπίσει τις ομάδες της μαφίας που κρύβονται από αυτή τη θανάσιμη εμπορία ανθρώπων», κατέληξε ο κ. Μαριάνι.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.