Την αλληλεγγύη τους στους διωκόμενους χριστιανούς στη Συρία, το Ιράκ, τη Νιγηρία και άλλες χώρες εξέφρασαν οι ομιλητές στη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην βαυαρική πόλη Άουσμπουργκ.

Παρά τον βροχερό καιρό περίπου 2.000 Βαυαροί, Σύριοι, Έλληνες, Αρμένιοι έλαβαν μέρος στην εκδήλωση στην πλατεία του δημαρχείου, υπό την αιγίδα του αρχιδημάρχου της πόλης Κουρτ Γκριμπλ και στην πορεία, που ακολούθησε.

Την Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας εκπροσώπησε ο αρχιερατικός επίτροπος Βαυαρίας, πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης, ο οποίος και τόνισε την ανάγκη συσπείρωσης των γερμανικών πολιτικών και θρησκευτικών δυνάμεων και αρχών για την προστασία των χριστιανών σε χώρες και περιοχές όπου εκείνοι υφίστανται διωγμούς, βασανιστήρια και αναγκαστική εγκατάλειψη των οικιών και οικογενειών τους.

Στην εκδήλωση μίλησαν ο αρχιδήμαρχος του Άουσμπουργκ, Κουρτ Γκριμπλ, ο εκπρόσωπος της Γερμανικής Βουλής, Φόλκερ Ούλριχ, ο ευαγγελικός επίσκοπος της Τανσανίας, Λέβις Σάνκα και ο αρχιερατικός επίτροπος της καθολικής επισκοπής, Μπέρτραμ Μάγιερ.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η δραματική αφήγηση του καθολικού επισκόπου στο Χαλέπι της Συρίας, Αντωνίου Αουντο για την επικρατούσα έκρυθμη πολιτική και θρησκευτική κατάσταση τόσο στο Χαλέπι όσο και στη Μοσούλη.