Το Μέτωπο Αλ-Νόσρα, η συριακή πτέρυγα της Αλ Κάιντα, απελευθέρωσε τους 45 κυανόκρανους από τα νησιά Φίτζι που είχε απαγάγει στο τέλος του Αυγούστου στην περιοχή των υψιπέδων του Γκολάν στη Συρία, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Al-Jazeera.

Νωρίτερα, η οργάνωση έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο στο οποίο ανέφερε ότι συμβουλεύτηκε μουσουλμάνους ιερωμένους οι οποίοι την προέτρεψαν «να απελευθερώσει τους αιχμαλώτους».

Στο βίντεο εμφανίζεται ένας από τους κυανόκρανους να λέει ότι οι όμηροι πληροφορήθηκαν ότι θα απελευθερωθούν σύντομα και ότι βρίσκονται όλοι εν ζωή και έχουν τύχει καλής μεταχείρισης.

Οι κυανόκρανοι έπεσαν στα χέρια του Μετώπου Αλ Νόσρα έπειτα από συγκρούσεις ανάμεσα στους αντικαθεστωτικούς αντάρτες και τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις στην περιοχή της Κουνέιτρα, κοντά στη γραμμή της εκεχειρίας ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Συρία που χωρίζει το Γκολάν από το 1974.

Το Μέτωπο αλ-Νόσρα διατύπωσε κατόπιν σειρά όρων για την απελευθέρωσή τους, ανάμεσά τους και την απάλειψή της από τον μαύρο κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων των Ηνωμένων Εθνών.