Ενθουσιασμός επικρατεί στη γειτονική χώρα μετά την τοποθέτηση της Κρισταλίνας Γκεοργκίεβα στη θέση της αντιπροέδρου Προϋπολογισμού και Ανθρώπινου Δυναμικού στο νέα σχήμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που ανακοίνωσε ο πρώτος εκλεγμένος από το Ευρωκοινοβούλιο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

 Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Γκεόργκι Μπλιζνάσκι, χαρακτήρισε την εξέλιξη αυτή «Καλή είδηση από τις Βρυξέλλες που ξεπέρασε όλες τις προσδοκίες μας».

Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Βουλγαρίας εξέφρασε τον «τεράστιο ενθουσιασμό» του, όπως είπε, γι αυτή την εξέλιξη.

«Ως πρωθυπουργός, αλλά και ως Βούλγαρος πολίτης, νιώθω υπερήφανος για το γεγονός ότι η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα είναι αντιπρόεδρος της Κομισιόν […] Το αξίωμα αυτό συνεπάγεται εξαιρετικές ευθύνες και επιρροή» τόνισε ο κ. Μπλιζνάσκι.

Από την πλευρά της, η ίδια η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα χαρακτήρισε «τεράστια ευθύνη το καθήκον διαχείρισης του ετήσιου προϋπολογισμού των 140 δισεκατομμυρίων ευρώ και των τριάντα χιλιάδων υπαλλήλων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

Σε δηλώσεις της στα βουλγαρικά ΜΜΕ, εξέφρασε την ελπίδα «στο καινούριο αξίωμά μου να μπορώ να βοηθήσω καλύτερα τη Βουλγαρία στο σημαντικότερο, ίσως, θέμα: όχι πώς να πάρει νέα χρήματα, αλλά πώς να αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο εκείνα, τα οποία ήδη έχει.