Ο υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ δήλωσε σήμερα ότι η υγειονομική κατάσταση επιδεινώνεται κατά το τρίτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού στη Γαλλία και πως «όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι» για την προστασία των πολιτών, αναφέρει το ΑΠΕ.

Ο Λεμέρ δήλωσε επίσης στον ραδιοφωνικό σταθμό France Info ότι η Γαλλία θα πρέπει να αποφύγει την υιοθέτηση αυστηρότερων μέτρων για την ανακοπή της εξάπλωσης της COVID-19 για όσο καιρό μπορέσει και απέκλεισε αλλαγές στον κατάλογο των καταστημάτων και επιχειρήσεων που τους έχει επιτραπεί να μείνουν ανοικτά.

«Αυτή η λίστα δεν θα αλλάξει», δήλωσε ο Λεμέρ. «Σήμερα το να στέλνουμε το μήνυμα ότι θα ανοίξουμε κάποιες επιχειρήσεις την ώρα που η κατάσταση επιδεινώνεται, δεν είναι προς το συμφέρον της χώρας».

Βάσει των περιορισμών για την COVID-19 που ισχύουν σε 19 περιοχές υψηλού κινδύνου, μεταξύ των οποίων και του Παρισιού, στα καταστήματα που επιτρέπεται να παραμένουν ανοικτά περιλαμβάνονται αυτά που πωλούν τρόφιμα, βιβλία, λουλούδια και σοκολάτες, καθώς και τα κομμωτήρια.

Τα καταστήματα ενδυμάτων, επίπλων και καλλυντικών δεν επιτρέπεται να ανοίξουν. Αυτό έχει προκαλέσει απογοήτευση μεταξύ των ιδιοκτητών των λεγόμενων μη απαραίτητων καταστημάτων που έχουν αναγκαστεί να κρατούν κλειστές τις επιχειρήσεις τους.

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν υπεραμύνθηκε την περασμένη εβδομάδα της απόφασής του να μην επιβάλει τρίτο, ολικό lockdown και να διατηρήσει ανοικτά τα καταστήματα, αλλά είπε ότι πιθανόν να χρειαστούν περαιτέρω περιορισμοί.