Στρατιώτες και άρματα στέλνει στην ανατολική Ευρώπη το Πεντάγωνο για ασκήσεις

Περίπου 600 Αμερικανοί στρατιώτες θα αναπτυχθούν τον Οκτώβριο σε Πολωνία και χώρες τις Βαλτικής


ΚΟΣΜΟΣ
3:01
29/08/2014
Στρατιώτες και άρματα στέλνει στην ανατολική Ευρώπη το Πεντάγωνο για ασκήσεις
loading

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα στείλουν άρματα μάχης και στρατιώτες στην ανατολική Ευρώπη, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσουν τους συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ που ανησυχούν για τις ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία, ανέφεραν πηγές του Πενταγώνου.

Περίπου 600 Αμερικανοί στρατιώτες των τεθωρακισμένων θα αναπτυχθούν τον Οκτώβριο στην Πολωνία και στις χώρες τις Βαλτικής προκειμένου να συμμετάσχουν σε στρατιωτικές ασκήσεις σε συνεργασία με άλλες χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ, διευκρίνισε η εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, αντισυνταγματάρχης Βανέσα Χίλμαν.

Οι στρατιώτες αυτές θα αντικαταστήσουν τους αλεξιπτωτιστές της 173ης αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας που βρίσκονται ήδη εκεί.

Σε αντίθεση με τους αλεξιπτωτιστές, οι στρατιώτες της αποκαλούμενης ταξιαρχίας των «Σιδερένιων Αλόγων» θα υποστηρίζονται από άρματα M-1 Abrams και τεθωρακισμένα οχήματα του πεζικού.

Τους τελευταίους μήνες ο αμερικανικός στρατός προχώρησε στη διεξαγωγή μιας σειράς ασκήσεων στα ανατολικά σύνορα των χωρών του ΝΑΤΟ ενώ η Ουάσινγκτον έστειλε επίσης στην Πολωνία καταδιωκτικά αεροσκάφη F-16 και συμμετείχε σε αεροπορικές αποστολές στις βαλτικές χώρες.

Το Κίεβο και οι Δύση κατηγόρησαν τη Ρωσία ότι εμπλέκεται άμεσα στις μάχες στην ανατολική Ουκρανία.

Σύμφωνα με το ΝΑΤΟ, τουλάχιστον 1.000 Ρώσοι στρατιώτες βρίσκονται επί του πεδίου και στηρίζουν τους φιλορώσους αυτονομιστές.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει