Ο Ali Elmezayen από την Καλιφόρνια των ΗΠΑ καταδικάστηκε την Πέμπτη σε κάθειρξη 212 ετών για τον φόνο των δύο παιδιών του, ηλικίας 8 και 13 ετών, ώστε να εισπράξει την αποζημίωση από τις ασφάλειες ζωής τους.

Ο πατέρας σκηνοθέτησε το τροχαίο δυστύχημα. Έριξε εσκεμμένα το αμάξι με την πρώην σύζυγο και τους δύο αυτιστικούς γιους του σε μια αποβάθρα, πνίγοντας τα παιδιά για να εισπράξει την ασφάλεια ζωής που τους είχε κάνει.

Επιβάλλοντας την ανώτατη ποινή στον 45χρονο Elmezayen, ο δικαστής John Walter αποκάλεσε το σχέδιο του πατέρα «μοχθηρό και διαβολικό», περιγράφοντας τις πράξεις του ως «κακές και φαύλες».

«Είναι ένας απόλυτα επιδέξιος ψεύτης … δεν είναι παρά ένας άπληστος και βάναυσος δολοφόνος», είπε θυμωμένα ο δικαστής Walter, «το μόνο για το οποίο μετανιώνει είναι που πιάστηκε».

Ο αιγυπτιακής καταγωγής πατέρας εισέπραξε από τις ασφαλιστικές 261.751 δολάρια. Στη δίκη του ωστόσο τον Οκτώβριο του 2019 κρίθηκε ένοχος για την απάτη του.

Από τον Ιούλιο του 2012 ως τον Μάρτιο του 2013, ο Elmezayen έκανε συμβόλαια ζωής για τον ίδιο και την οικογένειά του σε 8 διαφορετικές ασφαλιστικές, συνολικού ύψους 3 εκατ. δολαρίων. Ο Elmezayen πλήρωνε πάνω από 6.000 δολάρια τον χρόνο σε ασφάλιστρα, ενώ δήλωνε ετήσια εισοδήματα λιγότερα από 30.000 δολάρια.

Στις 9 Απριλίου 2015 ήταν έτοιμος για το δολοφονικό πλάνο του. Έβαλε την πρώην γυναίκα του, Rehab Diab, και τους δύο γιους του στο αυτοκίνητο και το έριξε στο λιμάνι του Λος Άντζελες. Εκείνος βγήκε από το αμάξι εύκολα, είχε αφήσει ανοιχτό το παράθυρο του οδηγού. Τη γυναίκα του την έσωσε ένας ψαράς, τα παιδιά όμως που ήταν δεμένα στο πίσω κάθισμα πνίγηκαν.

Τον συνέλαβε το FBI τον Νοέμβριο του 2018, όταν η ασφαλιστική απάτη άρχισε να γίνεται γνωστή…