Πάνω από το 35% των Αμερικανών έρχεται αντιμέτωπο με «συλλέκτες χρέους», σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσιεύτηκε πρόσφατα από το Urban Institute.

Το ποσοστό αυτό θεωρείται πολύ υψηλό για τη «χώρα των ευκαιριών», όπου το να βγάλει κανείς χρήματα είναι πιο εύκολο από ποτέ.

«Οι δρόμοι είναι στρωμένοι με χρυσό, κι όμως ένας στους τρεις έχει χρέη και απλήρωτους λογαριασμούς στην πλάτη του» γράφει ο Steve Siebol -συγγραφέας του βιβλίου «How Rich People Think» και αυτοδημιούργητος πολυεκατομμυριούχος, ο οποίος έχει πάρει συνέντευξη από περισσότερους από 1.200 από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο τα τελευταία 30 χρόνια.

Ο ίδιος, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Business Insider, υποστηρίζει ωστόσο ότι η παρούσα εποχή είναι η καλύτερη για να βγάλει κανείς λεφτά… και μάλιστα να γίνει εκατομμυριούχος μέσα σε μια δεκαετία!

1. Οι πλούσιοι ξοδεύουν
Οι εκατομμυριούχοι αυτού του κόσμου ξοδεύουν ακόμη περισσότερα χρήματα για προσωπικές υπηρεσίες σε σχέση με το παρελθόν. Όσο η οικονομία συνεχίζει να βελτιώνεται και να σταθεροποιείται στον κόσμο, τόσο αυξάνεται η καταναλωτική εμπιστοσύνη.

Και όσο πιο πολλά ξοδεύουν οι πάμπλουτοι για προσωπικές υπηρεσίες, τόσο καλύτερα τα νέα για τη μεσαία τάξη.
Τώρα είναι η καλύτερη εποχή για να φτιάξει κανείς μια επιχείρηση που θα… φροντίζει τους πλούσιους.

Με απλά λόγια, αν η υπηρεσία σας λύνει κάποιο πρόβλημα ή ικανοποιεί κάποια ανάγκη, για την οποία οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να ξοδέψουν τα χρήματά τους, τόσο ίσως να μπορέσετε κι εσείς να δείτε τον τραπεζικό σας λογαριασμό να «φουσκώνει».

2. Οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι αναζητούν λύσεις
Οι μεγάλες επιχειρήσεις ψάχνουν απεγνωσμένα για βοήθεια από άτομα που ασχολούνται με προβλήματα που αφορούν την ηγεσία, την εξυπηρέτηση πελατών, το στρατηγικό σχεδιασμό, την οικοδόμηση μιας ομάδας, τη δομή κινήτρων αποζημίωσης κ.ά.

Οι ευκαιρίες υπάρχουν παντού.

Αυτές οι εταιρείες είναι πρόθυμες να πληρώσουν πάρα πολλά χρήματα τους ανθρώπους που θα τους προσφέρουν έτοιμες λύσεις.

Έχετε τις ειδικές γνώσεις;

Αν η απάντηση είναι «ναι», τότε ίσως η δική σας ευκαιρία να μην αργήσει να εμφανιστεί.

3. Σταματήστε να κατηγορείτε και αρχίστε να δραστηριοποιείστε

Μη μισείτε τους πλούσιους για την επιτυχία τους. Πάρτε ως παράδειγμα τις φιλοδοξίες, το όραμα και τα κίνητρά τους και… δραστηριοποιηθείτε κι εσείς. Μην περιμένετε το «μάνα εξ ουρανού».

Δημιουργήστε εσείς για τον εαυτό σας τις ευκαιρίες που θα σας κάνουν να ξεχωρίσετε.