Η διαβόητη Γερμανίδα που έκανε την εκατομμυριούχο στη Νέα Υόρκη βγήκε την Πέμπτη από τη φυλακή.

Η Anna Sorokin, που παρίστανε τη ζάπλουτη κοσμική Anna Delvey, είχε κριθεί ένοχη το 2019 για διακεκριμένες κλοπές και απάτες κατά χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, πολυτελών ξενοδοχείων κ.ά.

Ζημία πάνω από 200.000 δολάρια είχε προκαλέσει στα θύματά της. Το δράμα της δεν έχει τελειώσει, καθώς αμερικανικά μέσα θεωρούν πως θα την απελάσουν τώρα στη Γερμανία.

Η Sorokin απολογήθηκε τον Οκτώβριο του 2020, κατά την αίτηση που έκανε για αναστολή της ποινής της. «Θέλω απλώς να πω ότι ντρέπομαι πραγματικά για αυτό που έκανα και λυπάμαι πολύ», είπε σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα που είχε εξασφαλίσει η New York Post, «καταλαβαίνω απόλυτα ότι πολλοί άνθρωποι υπέφεραν όταν πίστεψαν πως δεν έκανα τίποτα κακό».

Στη δίκη της, ο εισαγγελέας είχε προσκομίσει αποδεικτικά που εμφάνιζαν τη Sorokin να έχει υιοθετήσει μια νέα ταυτότητα, ως Anna Delvey ήταν γνωστή στους κοσμικούς κύκλους της Νέας Υόρκης. Έλεγε πως ήταν ο αποκλειστικός δικαιούχος ενός κεφαλαίου 60 εκατ. δολαρίων στην Ευρώπη.

Έτσι κατάφερνε και ζούσε τη μεγάλη ζωή, μπαινοβγαίνοντας στα καλύτερα εστιατόρια και ξενοδοχεία της πόλης. Είχε μαζί της πλαστά αποδεικτικά, με τα οποία κατάφερε να πάρει ακόμα και δάνειο 100.000 δολαρίων από τράπεζα.

Η ιστορία της έγινε πρωτοσέλιδο το 2018. Η υπόθεσή της μετατρέπεται τώρα σε σειρά και μάλιστα από τη Shonda Rhimes, υπεύθυνη για τα δημοφιλέστατα «Grey’s Anatomy» και «Scandal».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, στη Sorokin δεν έμεινε τίποτα από τα 320.000 δολάρια που πήρε για τα δικαιώματα της ιστορίας της, καθώς έχει να ξεπληρώσει τράπεζες, ξενοδοχεία, εστιατόρια και πολλά ακόμα…