Πολύ γνωστός είναι τελικά στις αρχές ο ένοπλος που όρμησε σε μια κλινική της Μινεσότα, σκότωσε μια νοσοκόμα και τραυμάτισε άλλους 4 ανθρώπους.

Ο Gregory Ulrich είχε ανοιχτή βεντέτα με τους γιατρούς της κλινικής Allina Health Clinic στο Μπάφαλο, έξω από τη Μινεάπολις, επειδή είχαν αρνηθεί να του γράψουν κάτι παυσίπονα.

Ο δράστης τα είχε με έναν συγκεκριμένο γιατρό. Το μένος του ήταν τέτοιο που είχε κρεμάσει μια πινακίδα έξω από το τροχόσπιτό του που αποκαλούσε τον γιατρό «κομπογιαννίτη», όπως αποκάλυψε στο δίκτυο Fox9 ο πρώην συγκάτοικός του, Raymond Zastra.

«Δεν του άρεσαν οι γιατροί, γιατί δεν του έδιναν όλα τα παυσίπονα που ήθελε. Του έδιναν προμήθειες για έναν μήνα, που τελείωναν σε μερικές μέρες», δήλωσε ο άντρας που συγκατοικούσαν στο τροχόσπιτο ως τον περασμένο Ιούλιο.

Ο ίδιος αποκάλυψε πως ο δράστης «φτιαχνόταν» με φάρμακα και κόλλες, κάπνιζε μαριχουάνα και έπινε καθημερινά μεγάλες ποσότητες αλκοόλ.

Πέρυσι μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο Zastra, είδε με τα μάτια του την επιστολή που έλαβε ο Ulrich με την άδεια οπλοφορίας, παρά το γεγονός ότι ήταν γνωστός στην τοπική αστυνομία ως «ο τρελός του χωριού».

«Μου έδειξε το νέο πιστόλι που αγόρασε. Εγώ του είπα ‘‘γιατί; Δεν πρέπει να έχεις όπλο’’». Τοπικό αστυνομικό τμήμα και γραφείο σερίφη επιβεβαίωσαν πως «είχε ιστορικό συγκρούσεων», αναφέροντας βίαια περιστατικά από το 2003 ακόμα.

«Τον ξέρουμε καλά τον ύποπτο», δήλωσε ο διοικητής της αστυνομίας, Pat Budke.

Ο 67χρονος άφησε έναν νεκρό και 4 σοβαρά τραυματίες από την επίθεσή του.