Σε κάθειρξη 30 ετών καταδικάστηκε ένας ταγματάρχης του αμερικανικού στρατού για παραγωγή παιδικής πορνογραφίας και απόπειρα να πουλήσει το εγκληματικό υλικό online.

Ο ταγματάρχης Jason Musgrove από την Τζόρτζια δήλωσε ένοχος και καταδικάστηκε να περάσει τις επόμενες τρεις δεκαετίες στη φυλακή, σύμφωνα με την ανακοίνωση της τοπικής εισαγγελίας τη Δευτέρα.

Ο δικαστής ζήτησε επίσης να πληρώσει αποζημίωση 9.000 δολαρίων στα ανήλικα θύματά του.

Όταν είχε συλληφθεί τον Δεκέμβριο του 2019, ο 41χρονος ταγματάρχης υπηρετούσε σε νευραλγική θέση του Army Cyber Joint Headquarters. Είχε στηθεί πολύ μεγάλη επιχείρηση για τη σύλληψή του.

Ο στρατιωτικός ομολόγησε στους πράκτορες του FBI ότι δημιουργούσε υλικό παιδικής πορνογραφίας με σκοπό την πώλησή του σε κύκλους παιδόφιλων στο ίντερνετ.

«Ξεφεύγει από την κατανόησή μας το γεγονός ότι κάποιος που έχει ορκιστεί να προστατεύει τους αμερικανούς πολίτες είναι αυτός που εκμεταλλεύεται και τραυματίζει ευάλωτα παιδιά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Chris Hacker, επικεφαλής του FBI στην Ατλάντα…

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.