Εμφανώς εκνευρισμένος εμφανίστηκε σύμβουλος του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επειδή ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δεν έχει τηλεφωνήσει ακόμη.

«Μην παίξεις αν δεν θες να παίξεις (σε συνεργασία με την Τουρκία). Τι θέλεις πραγματικά να κάνεις; Εμείς λέμε (στους Αμερικανούς) ας μιλήσουμε. Ούτε σε εμάς μιλάνε. Γιατί ο Μπάιντεν δεν έχει τηλεφωνήσει (στον Ερντογάν) ως τώρα; Ο Ιανουάριος (ορκωμοσία) έχει περάσει, έτσι δεν είναι;

Άντε πάρε τηλέφωνο τον επικεφαλής του κράτους μας. Ο πρόεδρος μου ήδη σου έστειλε συγχαρητήρια» ανέφερε ο σύμβουλος του Ερντογάν, Hakki Casin, σε συνέντευξή του, σύμφωνα με τον τούρκο δημοσιογράφο Αμπντουλάχ Μποζκούρτ.

Σε πρόσφατο δημοσίευμά του, το Middle East Eye έγραφε πως ο Μπάιντεν περιφρονεί τον Ερντογάν και ότι αγνόησε το αίτημά του να μιλήσουν τηλεφωνικά. «Έχοντας απομείνει λίγες μόλις ημέρες προτού ο Τζο Μπάιντεν αναλάβει την εξουσία στις ΗΠΑ, ο εκλεγμένος πρόεδρος δεν έχει ακόμα ανταποκριθεί στο αίτημα του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να πραγματοποιήσει τηλεφωνική συνομιλία μαζί του. Πρόκειται για μια ασυνήθιστη περιφρόνηση για έναν ισχυρό σύμμαχο του ΝΑΤΟ», έγραφε στα μέσα Ιανουαρίου η ιστοσελίδα Middle East Eye.