Αυστηρότερους ελέγχους στα καταλύματα που διαφημίζονται μέσω της πλατφόρμας της σε πολλές γαλλικές πόλεις, συμπεριλαμβανομένου του Παρισιού, ανακοίνωσε η Airbnb, με στόχο να «πετάξει έξω» εκείνα που δεν έχουν επισήμως εγγραφεί στα μητρώα.

Όπως εξηγεί το Reuters, η Γαλλία είναι ένας από τους κορυφαίους προορισμούς της Airbnb αλλά αντιμετωπίζει κριτική στο Παρίσι και άλλες πόλεις, όπως το Άμστερνταμ και η Νέα Υόρκη, καθώς υπάρχουν ανησυχίες πως οι βραχυχρόνιες μισθώσεις επιδεινώνουν την έλλειψη στέγης.

Η Airbnb ανακοίνωσε πως θα λάβει έξτρα μέτρα σε βάρος των ανθρώπων που νοικιάζουν τα σπίτια τους στη Γαλλία για βραχυχρόνια μίσθωση χωρίς να το έχουν δηλώσει στις αρχές.

Οι αγγελίες σπιτιών χωρίς αριθμό μητρώου στο Παρίσι, τη Λυόν και το Μπορντώ δεν θα επιτρέπεται να δεχθούν άλλες ενοικιάσεις φέτος, ανακοίνωσε η Airbnb, προαναγγέλλοντας επέκταση του σχεδίου αυτού και σε άλλες πόλεις.

Σύμφωνα με τους υπάρχοντες κανονισμού στο Παρίσι, οι πολίτες δεν επιτρέπεται να νοικιάσουν τα σπίτια τους ολόκληρα μέσω Airbnb για πάνω από 120 μέρες και είναι υποχρεωμένοι να δηλώσουν το ενοίκιο.

Τα νέα μέτρα έρχονται μετά το αίτημα από το υπουργείο Στέγασης της Γαλλίας, ώστε πλατφόρμες όπως αυτή της Airbnb να εργαστούν πιο στενά με τις τοπικές αρχές και στη διαχείριση στοιχείων και πληροφοριών.

Η πανδημία της COVID-19 έχει πλήξει τον τουρισμό και τα ταξίδια. Η Airbnb που μπήκε τον Δεκέμβριο στο Χρηματιστήριο υπέστη μεγάλο πλήγμα στα έσοδα, καθώς οι κρατήσεις είχαν καθίζηση.