Βλήμα που έριξε ένα ισραηλινό κανονιοφόρο πλοίο σκότωσε τέσσερα παιδιά σήμερα το απόγευμα σε παραλία της Γάζας, όπως δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας της Γάζας, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού στο Τελ Αβίβ απάντησε σε σχετική ερώτηση που του έγινε για τον θάνατο των τεσσάρων μικρών Παλαιστινίων ότι η πληροφορία αυτή ερευνάται.

«Τα παιδιά έπαιζαν ποδόσφαιρο στην παραλία. Όλα ήταν κάτω των 15 ετών», διευκρίνισε επίσης στο Ρόιτερς ο αυτόπτης μάρτυρας Άχμεντ Αμπού Χασέρα.

«Όταν το πρώτο βλήμα έπληξε το έδαφος, αυτά έτρεξαν, αλλά τα χτύπησε ένα άλλο βλήμα», σημείωσε ο ίδιος, τα ρούχα του οποίου ήταν λερωμένα με αίμα.

«Φαινόταν σαν να τα κυνηγούσαν τα βλήματα», κατέληξε, μιλώντας στο Ρόιτερς.

Ο Άσραφ αλ Κίντρα, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Γάζας, επιβεβαίωσε στο Ρόιτερς ότι τέσσερα παιδιά σκοτώθηκαν και πρόσθεσε ότι ένα πέμπτο βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. “Αυτό είναι ένα δειλό έγκλημα”, σημείωσε.

Σύμφωνα παράλληλα με το Γαλλικό Πρακτορείο, τα παιδιά αυτά έχασαν την ζωή τους από ισραηλινά πλήγματα, τα οποία είδαν δημοσιογράφοι του και τα οποία κατέστρεψαν ένα κατάλυμα σε μια παραλία της Γάζας, στο οποίο βρισκόταν μια ομάδα παιδιών.

Και πάλι σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, το κατάλυμα αυτό απείχε περίπου 200 μέτρα από ένα ξενοδοχείο της πόλης της Γάζας, στο οποίο διαμένουν δημοσιογράφοι.

Όπως αναφέρει ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωσή του, «ερευνούμε ευσυνείδητα το εν λόγω συμβάν» .

«Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα (των ερευνών), οι στόχοι του πλήγματος ήταν τρομοκράτες της Χαμάς», πρόσθετε η ανακοίνωση.

«Οι θάνατοι αμάχων είναι ένα τραγικό αποτέλεσμα», επισημαίνεται, ενώ η ανακοίνωση του στρατού υπογραμμίζει ότι το Ισραήλ «δεν έχει πρόθεση να κάνει κακό στους αμάχους που έχουν παρασυρθεί από τη Χαμάς στην πραγματικότητα πολέμου σε αστικό περιβάλλον».

Τέσσερα παιδιά σκοτώθηκαν σήμερα το απόγευμα λίγο μετά τις 16:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) σε μια παραλία της Γάζας από τους βομβαρδισμούς του ισραηλινού στρατού, υπό το βλέμμα δημοσιογράφων.
Το πρώτο βλήμα έπληξε μια καλύβα ψαράδων στην προβλήτα του λιμανιού της Γάζας. Μια ομάδα παιδιών απομακρύνεται τρέχοντας από το σημείο.

Ένα δεύτερο βλήμα χτυπά τα παιδιά. Τα αγόρια τρομαγμένα, κάποια από αυτά αιμόφυρτα, απομακρύνονται από την παραλία φωνάζοντας και αναζητούν καταφύγιο σε ένα ξενοδοχείο 200 μέτρα πιο μακριά όπου μένουν δημοσιογράφοι.

Τέσσερα εξ αυτών σκοτώθηκαν και τουλάχιστον πέντε ακόμη τραυματίστηκαν από τον βομβαρδισμό, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές αρχές.

Νεκροί είναι ο Άχεντ Άτεφ Μπάκερ, 10 ετών, ο Ζακαρία Άχεντ Μπάκερ, 10 ετών, ο Μοχάμεντ Ράμεζ Μπάκερ, 9 ετών και ο Ισμαήλ Μοχάμεντ Μπάκερ, 11 ετών. Όλοι τους εξαδέλφια.

Στο ξενοδοχείο ένα από τα θύματα κρατά την κοιλιά του φωνάζοντας προτού μεταφερθεί βιαστικά από το προσωπικό σε ένα ασθενοφόρο. Τουλάχιστον τρία παιδιά βρήκαν που βρήκαν καταφύγιο στο ξενοδοχείο έχουν τραυματιστεί, ένα εξ αυτών στο κεφάλι. Ένα ασθενοφόρο μεταφέρει επίσης και έναν άνδρα του οποίου έχει ακρωτηριαστεί το πόδι.

Οι σοροί των παιδιών δόθηκαν αμέσως στις οικογένειές τους και μεταφέρθηκαν σε ένα τέμενος πριν την κηδεία τους, η οποία πραγματοποιήθηκε αμέσως.

Κάποια από τα παιδιά θάφτηκαν τυλιγμένα με την κίτρινη σημαία της Φάταχ, του κινήματος του παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, και άλλα με την σημαία της Χαμάς.

«Έπαιζαν στην παραλία. Είχαν πάει στο λιμάνι για να φύγουν από τον καταυλισμό (προσφύγων) του Σάτι, διότι σημειώνονται πολλοί βομβαρδισμοί εκεί», εξήγησε ο Χάμις Μπάκερ, 47 ετών, μέλος της οικογένειας.