Δύο πεπειραμένοι πράκτορες του FBI που κυνηγούσαν εδώ και χρόνια παιδόφιλους και σεξουαλικά αρπακτικά σκοτώθηκαν την Τρίτη στη Φλόριντα από ύποπτο για παιδική πορνογραφία.

Οι πράκτορες πήγαν στην οικία του υπόπτου με ένταλμα έρευνας στα χέρια και εκείνος τους πυροβόλησε από τη χαραμάδα της μισάνοιχτης πόρτας.

Ο διευθυντής του FBI, Christopher Wray, δήλωσε πως νεκροί είναι ο 36χρονος Daniel Alfin και η 43χρονη Laura Schwartzenberger, ενώ άλλοι τρεις πράκτορες τραυματίστηκαν. Οι δύο είναι στο νοσοκομείο σε σταθερή κατάσταση και ο τρίτος πήρε εξιτήριο.

Νεκρός είναι επίσης ο ύποπτος, σύμφωνα με το ανακοινωθέν της ομοσπονδιακής αστυνομίας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Miami Herald, ο ύποπτος σκότωσε τους πράκτορες και κατόπιν αυτοκτόνησε, όταν κατάλαβε πως δεν μπορούσε να ξεφύγει από τον αστυνομικό κλοιό.

Η τοπική αστυνομία έγραψε κάποια στιγμή στο Twitter ότι «ο χώρος είναι ασφαλής», ζήτησε ωστόσο από τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Σύμφωνα με όσα είναι στιγμής γνωστά από τα ρεπορτάζ, μιας και το FBI δεν έχει δώσει ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες, ο ύποπτος είδε τους αστυνομικούς από την κάμερα ασφαλείας της οικίας του και τους υποδέχτηκε με έναν καταιγισμό πυρών από το τουφέκι του.

Μετά τον φόνο, κλειδώθηκε στην οικία του και λίγο μετά αυτοκτόνησε.
«Τους χρωστάμε», δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν για τον θάνατο των δύο πρακτόρων από το Οβάλ Γραφείο. «Πονάει η καρδιά μου» σημείωσε, δηλώνοντας τη συμπαράστασή του στις οικογένειες των θυμάτων.

Με την αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις στο πλευρό του και τον νέο επικεφαλής του Homeland Security, Alejandro Mayorkas, ο Μπάιντεν είπε ότι ενημερώθηκε για το τραγικό περιστατικό και θα είναι κοντά στις οικογένειες.

«Δεν είχα την ευκαιρία να μιλήσω μαζί τους», σημείωσε, «προσπάθησα σήμερα να επικοινωνήσω».