Δύο ήταν τελικά οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους σε μια παράξενη κατάσταση ομηρίας στο Όστιν του Τέξας.

Μια ιστορία που κράτησε ώρες και οι διαπραγματεύσεις με την αστυνομία απέβησαν άκαρπες.

Η αστυνομία ανταποκρίθηκε σε κλήση την Τρίτη το απόγευμα για έναν ένοπλο που μπήκε σε παιδιατρική κλινική και έπιασε ομήρους.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των τοπικών σταθμών, ο δράστης ήταν γιατρός. Εισέβαλε μαινόμενος στο Children’s Medical Group στο κέντρο του Όστιν και προκάλεσε μια θανάσιμη κατάσταση ομηρίας.

Γονέας παιδιού που νοσηλευόταν στην κλινική επιβεβαίωσε στο Fox News ότι ο γιατρός τους είχε πιαστεί όμηρος. Γιατρός ήταν επίσης και ο δράστης, σύμφωνα με όλες τις διαθέσιμες πηγές.

Η ειδική ομάδα των SWAT έφτασε κάποια στιγμή στην κλινική, καθώς οι διαπραγματεύσεις του Αστυνομικού Τμήματος του Όστιν με τον δράστη κατέληξαν σε αδιέξοδο.

«Δεν μπορώ να εγγυηθώ την ασφάλειά σου εκτός κι αν συνεργαστείς. Σου λέω και πάλι, γιατρέ, υπάρχει τρόπος να το λύσουμε αυτό. Χρειάζομαι τη βοήθειά σου για να φτιάξουν τα πράγματα. Κι αυτό ξεκινά με σένα, απάντα στο τηλέφωνο», έλεγε ο άνθρωπος που διαπραγματευόταν με τον δράστη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του καναλιού KVUE.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε αργότερα ότι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα στο κτίριο. Δεν έχει ξεκαθαρίσει πάντως για την ώρα αν ο δράστης περιλαμβάνεται στους δύο νεκρούς…