Απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 63 ετών σε νοσοκομείο του Τορίνο ο ιταλός συγγραφέας, τραγουδιστής και ηθοποιός Τζόρτζιο Φαλέτι, ο οποίος έγινε διάσημος στη χώρα του με τα αστυνομικά μυθιστορήματά του, όπως έγινε γνωστό από τα γειτονικά Μέσα ενημέρωσης.

Ο Τζόρτζιο Φαλέτι σπούδασε Δίκαιο και πήρε πτυχίο Νομικής, όμως έκανε όλη τη σταδιοδρομία του στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο, πριν αφιερωθεί στη λογοτεχνία.

Έπαιξε στο καμπαρέ, έκανε εκπομπές για την τηλεόραση, συνέθεσε μουσικές για ταινίες καθώς και για τη διάσημη τραγουδίστρια Μίνα, συμμετείχε επανειλημμένα ως τραγουδιστής στο Φεστιβάλ του Σαν Ρέμο και έπαιξε σε μια ιταλική ταινία για εφήβους.

Με τη λογοτεχνία ασχολήθηκε μόλις το 2002 εκδίδοντας το πρώτο αστυνομικό μυθιστόρημά του με τίτλο «Io uccido» (Εγώ σκοτώνω), το οποίο πούλησε στην Ιταλία περισσότερα από τρία εκατομμύρια αντίτυπα.

Όλα τα επόμενα αστυνομικά μυθιστορήματά του έκαναν πωλήσεις εκατομμυρίων αντιτύπων στην ιταλική χερσόνησο και μεταφράσθηκαν σε πολλές γλώσσες.

Στα ελληνικά κυκλοφορούν τα βιβλία του:

  • «Να πιστεύεις μόνο τα μάτια σου» (εκδ. Modern Times)
  • «Η επιστροφή» (εκδ. Μεταίχμιο)
  • «Σημειώσεις ενός πλασιέ γυναικών» (εκδ. Ωκεανίδα).

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.