Οι Δημοκρατικοί στη Βουλή των Αντιπροσώπων θα εισαγάγουν νόμο τη Δευτέρα ζητώντας την παραπομπή του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε σήμερα ο βουλευτής Τεντ Λιού.

Σε μήνυμά του στο Twitter, ο Λιού, ο οποίος μετείχε ενεργά τον Δεκέμβριο του 2019 στη διαδικασία της Βουλής των Αντιπροσώπων για την παραπομπή του Τραμπ, η οποία τελικά απέτυχε μετά την αντίθετη απόφαση της Γερουσίας, ανέφερε ότι υπάρχουν σήμερα 180 βουλευτές που υποστηρίζουν ένα νέο άρθρο μομφής μετά τις ταραχές στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ την Τετάρτη από τους υποστηρικτές του Τραμπ.


Ο όλο και περισσότερο απομονωμένος και θυμωμένος, πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο λογαριασμός του οποίου στο Twitter τέθηκε σε μόνιμη αναστολή από τη διεύθυνση αυτού του βασικού του εργαλείου πολιτικής επικοινωνίας τις τελευταίες ημέρες της θητείας του, βρίσκεται αντιμέτωπος με μια νέα προσπάθεια των Δημοκρατικών να τον καθαιρέσουν αφού παρακίνησε τους υποστηρικτές του να εφορμήσουν στο Καπιτώλιο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Αργά χθες το βράδυ, το Twitter προχώρησε στη μόνιμη αναστολή του προσωπικού λογαριασμού και της πρόσβασης του Τραμπ στους σχεδόν 90 εκατομμύρια ακολούθους του, επικαλούμενο τον κίνδυνο υποκίνησης περαιτέρω βίας, τρεις ημέρες αφού ο Τραμπ κάλεσε τους υποστηρικτές του να κάνουν πορεία προς το Καπιτώλιο την ώρα που το Κογκρέσο συνεδρίαζε για να επικυρώσει την ήττα του από τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν.

Το χάος, που προκλήθηκε και προκάλεσε σοκ σε όλο τον κόσμο, είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός αστυνομικού και τεσσάρων άλλων ανθρώπων.