Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Κύπρου που θα συνέλθει στις 9.00 το πρωί στη Λάρνακα, αναμένεται να γίνει ακρόαση των γεγονότων στην υπόθεση της σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων στην οποία παραδέχθηκαν ενοχή οι Νίκος Νικολάου, 35 χρόνων, από την Ορόκλινη και Άκης Λευκαρίτης, 57 χρόνων, επιχειρηματίας από τη Λάρνακα.

Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη δικάσιμο, στις 11 Ιουνίου, ζητήθηκε από τους συνηγόρους υπεράσπισης, αναβολή για να μελετήσουν το γραπτό κείμενο των γεγονότων που τους δόθηκε από την Κατηγορούσα Αρχή, δεδομένου ότι υπήρχε διάσταση απόψεων μεταξύ των δύο πλευρών επί συγκεκριμένων σημείων σύμφωνα με το sigmalive.

Ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Νικόλαος Σάντης ανέφερε ότι εάν μέχρι σήμερα δεν υπήρχε συμφωνία στα σημεία που διαφωνούσαν οι δύο πλευρές, τότε θα έπρεπε να προετοιμαστούν για διεξαγωγή του Newton Hearing, δηλαδή «ενδιάμεσης διαδικασίας» όπου πρέπει να δικαστούν με μάρτυρες τα σημεία στα οποία υπάρχει διαφωνία μεταξύ Κατηγορούσας Αρχής και συνηγόρων υπεράσπισης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Νικολάου παραδέχθηκε ενοχή σε έξι συνολικά κατηγορίες, δηλαδή τρεις κατηγορίες σεξουαλικής εκμετάλλευσης, αδικήματα που έγιναν από το Μάρτιο του 2013 μέχρι τον Απρίλιο του 2014.

Επίσης, παραδέχθηκε την κατηγορία για διαφθορά νεαρής γυναίκας μεταξύ 13-16 χρόνων, αδίκημα που σημειώθηκε το βράδυ της 27ης Απριλίου 2014, την κατηγορία ότι το βράδυ της 27ης Απριλίου 2014 κατείχε κοκαΐνη, την κατηγορία για προμήθεια κοκαΐνης στην 15χρονη κοπέλα και την κατηγορία για σεξουαλική εκμετάλλευση της 14χρονης.

Ο Άκης Λευκαρίτης παραδέχθηκε ενοχή σε τέσσερις σεξουαλικές εκμεταλλεύσεις παιδιού. Συγκεκριμένα παραδέχθηκε δύο αδικήματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης των δύο ανηλίκων, δηλαδή της 14χρονης και της 15χρονης που έγιναν στις 27 Απριλίου 2014. Παραδέχθηκε, επίσης, ότι εκμεταλλεύτηκε σεξουαλικά την 14χρονη σε διαφορετικές περιπτώσεις μεταξύ Μαρτίου και Σεπτεμβρίου του 2013, όταν η ανήλικη ήταν 13 χρόνων, ενώ παραδέχθηκε ακόμα μία σεξουαλική εκμετάλλευση σε διάφορες περιπτώσεις της ίδιας ανήλικης μεταξύ Σεπτεμβρίου 2013 και Απριλίου 2014, όταν η ανήλικη ήταν 14 χρόνων.