Αντιμέτωπος με τον κορονοϊό ήρθε και ο Εμανουέλ Μακρόν, καθώς διαγνώστηκε θετικός, όπως ανακοίνωσε η Γαλλική Προεδρία. Ο ίδιος θα τεθεί σε απομόνωση επτά ημερών και θα συνεχίσει να εργάζεται και να εκτελεί τα καθήκοντά του εξ αποστάσεως. Κάτι που ήδη έκανε…

Μετά το αίτημα που έκανε στο ιατρικό του επιτελείο, ο Μακρόν μίλησε για περίπου 6 λεπτά σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε αναφορικά με την ενημέρωση της πορείας της πανδημίας στη χώρα. Φορούσε μάσκα και ήταν απομονωμένος σε ένα δωμάτιο.

Από την πλευρά της, η σύζυγος του Γάλλου προέδρου, Μπριζίτ Μακρόν, υποβλήθηκε σε εξέταση και βρέθηκε αρνητική, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το γραφείο της.

Ο 42χρονος Μακρόν προσβλήθηκε από την Covid-19 και το γεγονός αυτό πυροδότησε έναν μαραθώνιο ιχνηλάτησης σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, αφού τις τελευταίες ημέρες ο Γάλλος ηγέτης είχε αλλεπάλληλες συναντήσεις με πρωθυπουργούς άλλων χωρών και άλλους πολιτικούς αξιωματούχους.

«Πολύ πιθανόν να μολύνθηκε κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής της ΕΕ»

Είναι «πολύ πιθανόν» ο Εμανουέλ Μακρόν να προσβλήθηκε από την Covid-19 κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την περασμένη εβδομάδα, ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης (17/12) η Γαλλική Προεδρία.

Αρνητικός στον νέο κορονοϊό βρέθηκε και ο Μίχολ Μάρτιν, ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, ο οποίος υποβλήθηκε προληπτικά σε εξετάσεις επειδή είχε συναντηθεί την περασμένη εβδομάδα με τον Μακρόν.

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, είναι επίσης αρνητικός αλλά θα παραμείνει σε καραντίνα μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου, για προληπτικούς λόγους. Ο Σάντσεθ συναντήθηκε με τον Μακρόν στο Ελιζέ τη Δευτέρα και στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα οι δύο ηγέτες φορούσαν μάσκες και δεν αντάλλαξαν χειραψία.

Επίσης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, από τη Λισαβόνα έγινε γνωστό ότι και ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα, βρέθηκε αρνητικός στον SARS-CoV-2.

Σε καραντίνα ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ

Ο επικεφαλής του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), Άνχελ Γκουρία, έγραψε σήμερα στον λογαριασμό του στο Twitter ότι είναι σε καραντίνα και θα κάνει τεστ για κορονοϊό μετά την επαφή που είχε με τον Γάλλο πρόεδρο.

Ο 42χρονος Μακρόν διαγνώστηκε θετικός στην COVID-19, προκαλώντας μια προσπάθεια ιχνηλάτησης και εντοπισμού σε όλη την Ευρώπη μετά τις συναντήσεις μεταξύ του Γάλλου ηγέτη και αρχηγών κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης τις τελευταίες ημέρες.