Στην μητροπολιτική περιοχή της Χιλής, πρωτεύουσα της οποίας είναι το Σαντιάγο, η κατάσταση είναι «κρίσιμη», καθώς καταγράφεται ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του SARS-CoV-2, υπογράμμισε χθες Πέμπτη ο υπουργός Υγείας της χώρας, ο Ενρίκε Πάρις.

«Τα δεδομένα μάς δείχνουν ότι η Μητροπολιτική Περιοχή βρίσκεται σε κρίσιμο επίπεδο» με την εξάπλωση του νέου κορονοϊού «να αυξάνεται σε βαθμό που δεν έχουμε δει εδώ και πολύ καιρό. Πρέπει να ληφθούν άμεσα αποφάσεις για να σταματήσουμε την εξάπλωση του ιού», τόνισε ο υπουργός κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η μητροπολιτική περιοχή είναι ένα από τα 16 διοικητικά διαμερίσματα της Χιλής, με την πρωτεύουσά του να είναι επίσης πρωτεύουσα της χώρας.

Η «προοδευτική» αύξηση των κρουσμάτων «σε εβδομαδιαία βάση» στη μητροπολιτική περιοχή «έφθασε το 53% μεταξύ της 14ης Νοεμβρίου και της 10ης Δεκεμβρίου», διευκρίνισε ο Πάρις.

Το υπουργείο Υγείας ανέφερε χθες ότι τις προηγούμενες 24 ώρες ακόμη 84 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, ενώ επιβεβαιώθηκαν ακόμη 1.662 κρούσματα του SARS-CoV-2, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού στη Χιλή ως αυτό το στάδιο να φθάνει τους 15.774 νεκρούς επί συνόλου 566.440 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.