Άγνωστα είναι τα αίτια που όπλισαν το χέρι άνδρα, ο οποίος άνοιξε πυρ στο Seattle Pacific University σκοτώνοντας ένα άτομο και τραυματίζοντας τρία, δύο εκ των οποίων νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας του Σιάτλ, Κρις Φόουλερ ο δράστης, που συνελήφθη, μπήκε στο κτήριο του πανεπιστημίου και πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο.

Ένας μαθητής που βρισκόταν στο κτίριο κατάφερε να ακινητοποιήσει τον άνδρα, όταν αυτός σταμάτησε να πυροβολεί προκειμένου να γεμίσει και πάλι με πυρομαχικά το όπλο του. Περισσότεροι μαθητές παρενέβησαν ώστε να κρατήσουν ακινητοποιημένο τον ένοπλο, δήλωσε ο Φόουλερ.

Αυτή η επίθεση αποτελεί το δεύτερο θανατηφόρο περιστατικό που σημειώνεται μέσα σε λιγότερο από δύο εβδομάδες σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ. Στα τέλη του περασμένου μήνα, 6 φοιτητές σκοτώθηκαν στη Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνια σε παρόμοια επίθεση.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, αξιωματούχοι εξέφρασαν τη λύπη και την αγανάκτησή τους για τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις σε δημόσιους χώρους, ιδιαίτερα σε εκπαιδευτικά κτίρια.

«Το έχουμε ξαναζήσει αυτό», δήλωσε ο δήμαρχος του Σιάτλ, Εντ Μάρεϊ. «Είναι μια τραγική στιγμή για το Σιάτλ και μια τραγική στιγμή για την Αμερική, για μία ακόμη φορά».