Έφυγαν από τη ζωή τα σιαμαία δίδυμα που έκλεψαν τις καρδιές των Αυστραλών νωρίτερα αυτό το μήνα. Η Hope (Ελπίδα) και η Faith (Πίστη) απεβίωσαν την Τρίτη σύμφωνα με το Channel 9. Τα κορίτσια μοιράζονταν το ίδιο σώμα, είχαν όμως ξεχωριστά πρόσωπα και εγκεφάλους.

«Πρέπει να το δείτε για να το πιστέψετε» δήλωνε η μητέρα Renee Young. «Μερικές φορές η Faith μπορεί να κλαίει και να ξυπνήσει τη Hope.

Τα κοριτσάκια γεννήθηκαν έξι εβδομάδες πριν την προβλεπόμενη ημερομηνία τοκετού. Οι γιατροί είχαν συμβουλέψει τη μητέρα να τερματίσει την εγκυμοσύνη όταν σε ένα υπέρηχο διαπίστωσαν πως τα δίδυμα ήταν στην πραγματικότητα ένα μωρό. Όλοι όμως εντυπωσιάστηκαν όμως από την απροσδόκητη πρόοδο των κοριτσιών. Η μητέρα ανέφερε πως τα μωρά της είχαν πιθανότητες να ζήσουν αν ξεπερνούσαν το ορόσημο των πέντε εβδομάδων.

«Αναπνέουν και τρέφονται μόνες τους», λέει ο πατέρας τους Simon Howie, «μπορεί να έχουν ένα σώμα αλλά για μας είναι τα διδυμάκια μας, είναι τα κορίτσια μας και τα αγαπάμε».

«Νιώθουμε ευλογημένοι που κάνανε τέτοια πρόοδο, τις βρίσκουμε αξιαγάπητες δήλωσε η μητέρα. Η Faith και η Hope, όπως είναι τα ονόματά τους, γεννήθηκαν με διπροσωπία, όπως σημειώνει η Daily Mail, που σημαίνει πως έχουν ένα σώμα αλλά δύο εγκεφάλους και δύο πρόσωπα. Πρόκειται για μια σπάνια νόσο που φαίνεται πως έχει προσβάλλει μόλις 40 ανθρώπους στην ιστορία.