Τα δεδομένα από τους δορυφόρους που χρησιμοποιήθηκαν για να προσδιοριστεί η πορεία του Μπόινγκ 777 των Malaysia Airlines, μέχρι την πτώση του στον Ινδικό Ωκεανό, θα δημοσιοποιήσουν η Μαλαισία και η βρετανική εταιρία δορυφόρων Inmarsat, όπως ανακοινώθηκε σήμερα.

Οι συγγενείς των 239 επιβατών του αεροσκάφους που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ στις 8 Μαρτίου λίγο μετά την απογείωσή του από την Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο, ζητούσαν την πρόσβαση στα δεδομένα αυτά προκειμένου να τα αναλύσουν ανεξάρτητοι ερευνητές.

«Όλες οι πλευρές εργάζονται για τη δημοσίευση των δεδομένων επικοινωνίας και τεχνικής περιγραφής της ανάλυσης», επισημαίνουν σε κοινή ανακοίνωσή τους η Διοίκηση Πολιτικής Αεροπορίας της Μαλαισίας και η Inmarsat, χωρίς να αναφέρουν την ημερομηνία της δημοσιοποίησης αυτής.

Η Inmarsat είχε χρησιμοποιήσει τους δορυφόρους της για να βοηθήσει να προσδιοριστεί η πορεία του Μπόινγκ 777 από το αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ μέχρι το νότιο Ινδικό Ωκεανό όπου φέρεται να συνετρίβη, έχοντας ξεμείνει από καύσιμα.

Αν και τα συστήματα επικοινωνίας της πτήσης ΜΗ370 είχαν απενεργοποιηθεί, το αεροσκάφος έστελνε ηχητικά σήματα που λαμβάνονταν και εκπέμπονταν από σταθμούς εδάφους και αναμεταδίδονταν από τους δορυφόρους.

Οι έρευνες στη θάλασσα ωστόσο δεν έχουν επιτρέψει να βρεθούν ίχνη του αεροσκάφους.

Δείτε όλες τις εξελίξεις για το εξαφανισμένο αεροπλάνο

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.