Τα πρώτα αποτελέσματα των πλέον κρίσιμων αμερικανικών προεδρικών εκλογών των τελευταίων ετών είναι γεγονός.Ένα ψαροχώρι στο Νιου Χάμσαϊρ της Νέας Αγγλίας, το Ντίξβιλ Νοτς έστειλε ήδη τα αποτελέσματά του και αυτά είναι ξεκάθαρα: Πέντε άτομα ψήφισαν και όλοι επέλεξαν τον υποψήφιο των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του Open TV στην Ουάσιγκτον, Μιχάλης Ιγνατίου, το ένα ψαροχώρι στη Νέα Αγγλία οι κάτοικοι γύρισαν την πλάτη τους στον Ντόναλντ Τραμπ. Το ενδιαφέρον με το Ντιξβιλ Νοτς είναι ότι σύμφωνα με τους τοπικούς «εκλογικούς» μύθους των ΗΠΑ το αποτέλεσμα του συγκεκριμένου χωριού είναι προπομπός για το τελικός αποτέλεσμα.

Να υπενθυμίσουμε ότι το 2016 δεν είχε επαληθευτεί ο μύθος ωστόσο καθώς είχαν ψηφίσει και οι 7 κάτοικοι του χωριού. 4 ψήφους είχε πάρει η Χίλαρι Κλίντον, 2 ο Ντόναλντ Τραμπ και ο ανεξάρτητος υποψήφιος Γκάρι Τζόνσον 1 ψήφο.

Οι δημοσκοπήσεις και ο αγώνας για τους αναποφάσιστους

Τραμπ και Μπάιντεν θα συνεχίσουν την προεκλογική εκστρατεία τους ακόμη και σήμερα Τρίτη, ημέρα διεξαγωγής των εκλογών, με την ελπίδα να πείσουν τους τελευταίους αναποφάσιστους.

Ο Ρεπουμπλικάνος, σε μειονεκτική θέση στις δημοσκοπήσεις, μιλά περί κινδύνου «νοθείας» για μήνες, χωρίς να παρουσιάζει κάποιο στοιχείο που να τεκμηριώνει τον ισχυρισμό. Επανήλθε στις ομιλίες που έκανε χθες στο σενάριο αυτό, παρότι ειδικοί έχουν επισημάνει ότι οι εκλογικές απάτες είναι εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο με πολύ περιορισμένο αντίκτυπο στις ΗΠΑ.

Στην τελική ευθεία της εξαιρετικά πολωμένης προεκλογικής εκστρατείας, ο πρώτος μαύρος πρόεδρος της χώρας, ο Μπαράκ Ομπάμα, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της εκστρατείας του επί οκτώ χρόνια αντιπροέδρου του.

Οι δύο διεκδικητές έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου με τελικό προορισμό τον τερματισμό που δεν είναι άλλος από το Οβάλ γραφείο του Λευκού Οίκου.