Διεθνή έκταση έχει πάρει η απεργία των εργαζομένων σε ταχυφαγεία. Οι εργαζόμενοι στα γνωστά fast food από πολλές αμερικάνικες πόλεις ετοιμάζουν 24ωρη απεργία στις 15 Μαΐου, ενώ σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται και εργαζόμενοι του ίδιου κλάδου από 30 άλλες χώρες!

Η ημερομηνία 15 Μαΐου αντανακλά τον μισθό που απαιτούν από τους εργοδότες, που είναι στα 15 δολάρια την ώρα. Η Ashley Cathey που δουλεύει στα McDonald’s στο Memphis αναφέρει πως παίρνει 7.75 δολάρια μετά από έξι χρόνια δουλειάς στην εταιρεία. «Ο αγώνας μας έχει εμπνεύσει εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο» δηλώνει η εργαζόμενη.

Όπως αναφέρει η USA Today, στις 15 Μαΐου, εργαζόμενοι από δεκάδες χώρες σε όλο τον κόσμο θα διαμαρτύρονται σε καταστήματα McDonald’s, Burger King και KFC.

Μέχρι στιγμή δεν έχει γίνει γνωστό το ποσοστό των υπαλλήλων που θα απεργήσουν, ωστόσο χιλιάδες άτομα ανάμεσα στους 4 εκατομμύρια εργαζόμενους του κλάδου στις ΗΠΑ, αναμένεται να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις.

Το ζήτημα, όπως είναι φυσικό προβληματίζει τις εταιρείες-κολοσσούς ενόψει της ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων McDonald’s στο Oak Brook του Illinois στις 22 Μαΐου.