Η αποστολή του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν (UNAMA) ανακοίνωσε ότι «τουλάχιστον 350» άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην επαρχία Μπανταχσάν στο βορειοανατολικό μέρος της χώρας εξαιτίας της κατολίσθησης που σημειώθηκε σήμερα έπειτα από καταρρακτώδεις βροχές που πλήττουν την περιοχή.

Παράλληλα, η UNAMA ανέφερε, σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ότι από την καταστροφή ενδέχεται να εκτοπιστούν πολλοί άνθρωποι, διευκρινίζοντας ότι οι υπηρεσίες του ΟΗΕ συνεργάζονται με τις τοπικές αρχές για τη διάσωση όσων έχουν παγιδευτεί στα συντρίμμια.

Η κατολίσθηση σημειώθηκε στην περιοχή Άργκο της Μπανταχσάν, μιας φτωχής και ορεινής επαρχίας στα σύνορα με το Τατζικιστάν, την Κίνα και το Πακιστάν.

Νωρίτερα ο Ναβίν Φεροτάν, εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας είχε δηλώσει ότι από τα ερείπια έχουν ανασυρθεί οι σοροί 150 ανθρώπων, όμως εξακολουθούν να αγνοούνται περίπου 2.100 και υπάρχουν φόβοι ότι είναι νεκροί.

«Τα σωστικά συνεργεία μας έχουν εντοπίσει μέχρι στιγμής 150 σορούς στην περιοχή και εργάζονται σκληρά για να σώσουν τους κατοίκους», είπε ο Φεροτάν.