Τουλάχιστον 2.100 άνθρωποι αγνοούνται στο βορειοανατολικό Αφγανιστάν και υπάρχουν φόβοι πως έχουν χάσει ζωή τους, όπως δήλωσε ο Ναβίντ Φεροτάν, ο εκπρόσωπος του τοπικού κυβερνήτη. Μια κατολίσθηση που προκλήθηκε από τις ισχυρές βροχοπτώσεις έθαψε κάτω από τόνους λάσπης σχεδόν ένα ολόκληρο χωριό, όπως μεταδίδει το Associated Press.

«Η κατολίσθηση κατέστρεψε σχεδόν ολόκληρο το χωριό Αμπ-ε- Χοσκ στην περιοχή Άργκου σήμερα το απόγευμα», είπε ο Φαζλουντίν Άγιαρ, ο διοικητής της αστυνομίας της Μπανταχσάν. Περί τα 300 σπίτια καταστράφηκαν και βρίσκονται κάτω από τη λάσπη και
εκατοντάδες άνθρωποι αγνοούνται, καθώς οι διασώστες δεν έχουν τον
απαραίτητο εξοπλισμό.

Περίπου «250» οικογένειες επλήγησαν, επεσήμανε από την πλευρά του ο διευθυντής της αφγανικής υπηρεσίας διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων Μοχαμάντ Ντάιμ Κάκαρ.

«Έχουμε διανείμει τρόφιμα» στους πληγέντες, πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι περίπου 400 άνθρωποι κατάφεραν να διασωθούν, ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι έρευνες για τους αγνοούμενους.

Οι τοπικές αρχές εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των νεκρών θα είναι τεράστιος καθώς τα συνεργεία διάσωσης εργάζονται μεν πυρετωδώς στην περιοχή, χωρίς τη βοήθεια επαρκούς εξοπλισμού δε.

«Είναι φυσικά αδύνατο αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο κυβερνήτης Σάχης Γιαλιουλάχ Αντίμπ και συμπλήρωσε: «Δεν έχουν αρκετά φτυάρια, χρειαζόμαστε περισσότερες μηχανές».

Επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο, οι αρχές εκκένωσαν ένα κοντινό χωριό, λόγω ανησυχιών για περαιτέρω κατολισθήσεων.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.