Δεν προσανατολίζεται σε εθνικό lockdown ο Μπόρις Τζόνσον

Lockdown τουλάχιστον δύο εβδομάδων «για να σωθούν ζωές» ζητεί η αντιπολίτευση


ΚΟΣΜΟΣ
11:15
14/10/2020
Δεν προσανατολίζεται σε εθνικό lockdown ο Μπόρις Τζόνσον
loading

Δεν προσανατολίζεται ακόμα σε πλήρες εθνικό lockdown ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, όπως δήλωσε σήμερα η υπουργός εργασίας Τερίζ Κόφι, παρά τις εκκλήσεις από τον αρχηγό της αντιπολίτευσης να εφαρμοστεί lockdown για «διακοπή του κυκλώματος»

Ερωτηθείσα από το τηλεοπτικό δίκτυο Sky αν η Αγγλία οδεύει προς ένα εθνικό lockdown μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες η Κόφι απάντησε: «Δεν νομίζω ότι πρόκειται περί αυτού, αλλά αυτή θα εξακολουθήσει να είναι μια απόφαση, την οποία θα λάβει ο πρωθυπουργός».

Η Κόφι επισήμανε ακόμη ότι θα πρέπει να δοθεί μια ευκαιρία στο σύστημα με τα μέτρα σε τρεις βαθμίδες, που ανακοίνωσε ο Τζόνσον την Δευτέρα, να λειτουργήσει.

Ο αρχηγός των αντιπολιτευόμενων Εργατικών Κιρ Στάρμερ ζήτησε χθες να επιβληθεί lockdown για «διακοπή του κυκλώματος» διάρκειας δύο με τριών εβδομάδων για να σωθούν ζωές, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Όπως είπε ο Στάρμερ, οι χειρισμοί του Τζόνσον για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού δεν αποδίδουν.

Αλλά οι επιστημονικοί σύμβουλοι της κυβέρνησης ανέφεραν σε μια έκθεσή τους που θα δοθεί σήμερα στη δημοσιότητα ότι ένα πλήρες lockdown δύο εβδομάδων από τις 24 Οκτωβρίου θα μπορούσε να μειώσει τους θανάτους για το υπόλοιπο τους έτους, από περίπου 19.900 σε 12.100, έγραψε η Times.

Η έκθεση, την οποία υπογράφει ο Γκρέιαμ Μέντλεϊ, μέλος της κυβερνητικής Επιστημονικής Συμβουλευτικής Ομάδας Εκτάκτων Καταστάσεων, αναφέρει ότι «η ιδανική περίοδος για ένα διάλειμμα είναι πάντα τώρα. Δεν υπάρχουν καλοί επιδημιολογικοί λόγοι για να καθυστερήσει αυτό το διάλειμμα».

Αν ο ημερήσιος αριθμός θανάτων ξεπεράσει τους 200, ένα lockdown για την «διακοπή του κυκλώματος» θα μπορούσε να μειώσει τον αριθμό των νεκρών για τον υπόλοιπο χρόνο από 80.000 σε λιγότερους από 40.000, έγραψε η εφημερίδα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει