Ραγδαία είναι η αύξηση που παρατηρείται στα κρούσματα κορονοϊού στην Πορτογαλία. Μόλις σε 24 ώρες όπως ανακοινώθηκε την Κυριακή (11/10) καταγράφηκαν 1.090 νέες μολύνσεις. Το σύνολο των περιπτώσεων ανέρχεται πλέον σε 86.664.

Παράλληλα, ακόμη 13 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα της Ιβηρικής να φθάνει τους 2.080 νεκρούς ως αυτό το στάδιο.

Τα λεγόμενα ενεργά κρούσματα ανήλθαν σε 31.397, ήταν δηλαδή αυξημένα κατά 693 από το Σάββατο, ενώ ο αριθμός των ανθρώπων που κρίθηκε πως ανάρρωσαν ανερχόταν σε 53.187, αυξήθηκε κατά 384 το προηγούμενο 24ωρο.

Ο αριθμός των μολύνσεων σε ημερήσια βάση ξεπέρασε, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων τις χίλιες για πρώτη φορά από τον Απρίλιο την περασμένη εβδομάδα, λίγες ημέρες προτού αρθούν περιοριστικά μέτρα όπως η απαγόρευση των συναθροίσεων και η επιβολή μειωμένου ωραρίου στα καταστήματα.

Η πανδημία του κορονοϊού προβλέπεται ότι θα καταφέρει βαρύ πλήγμα στην οικονομία της Πορτογαλίας, ένας από τους κυριότερους τομείς της οποίας είναι ο τουριστικός. Η πορτογαλική κεντρική τράπεζα υπολογίζει ότι το ΑΕΠ θα συρρικνωθεί κατά 8,1% φέτος.