Τα άδεια σπίτια στο πανάκριβο Μανχάταν έχουν αγγίξει ιστορικό υψηλό, για αριθμό-ρεκόρ κάνει λόγο η αγορά, και κάποιος πρέπει να ανακόψει όλη αυτή την κατρακύλα.

Η κτηματομεσιτική Douglas Elliman εκτιμά πως τα άδεια σπίτια σκαρφάλωσαν τον Σεπτέμβριο στο 5,75%, ξεπερνώντας ακόμα και τον αριθμό ρεκόρ του Αυγούστου (5%). Τέτοια νούμερα δεν έχουν εμφανιστεί στο Μανχάταν εδώ και 14 χρόνια.

Κι ενώ οι τιμές των ενοικίων συνεχίζουν να καταποντίζονται (πάνω από 7% σε σχέση με πέρυσι), αυτό δεν φαίνεται αρκετό για να προσελκύσει κόσμο. Κι έτσι από τον Σεπτέμβριο πολλοί ιδιοκτήτες άρχισαν να προσφέρουν δύο μήνες δωρεάν νοίκι, ακόμα και επιλογές leasing χωρίς νοίκι ως το 2021.

«Τα ενοίκια πέφτουν και η διαθεσιμότητα αυξάνεται», παρατηρεί χαρακτηριστικά ο Jonathan Miller, πρόεδρος της Miller Samuel. Ο ίδιος μιλά για έναν τεράστιο αριθμό διαμερισμάτων που παραμένουν άδεια αυτή τη στιγμή. Τον Σεπτέμβριο το νούμερο αποκρυσταλλώθηκε στα 15.923 διαθέσιμα διαμερίσματα.

Όσο δεν έρχεται να μείνει κόσμος στο Μανχάταν, τόσο θα συνεχίσουν να πέφτουν τα νοίκια, εκτιμούν παράγοντες της αγοράς. Είναι πραγματική ευκαιρία για κάποιον να μείνει τώρα στην καρδιά της Νέας Υόρκης