Δουλειά στο Λονδίνο ψάχνει αυτό το διάστημα ένας βουλευτής του πολωνικού Κοινοβουλίου, σε μια προσπάθεια να καταλάβει την αιτία που πολλοί νέοι Πολωνοί μετακομίζουν στη Βρετανία.

Σύμφωνα με τον Αρτούρ Ντέμπσκι, μέλος αντιπολιτευόμενου κόμματος στη χώρα, η μετανάστευση αποτελεί «ένα επικίνδυνο πρόβλημα» για την Πολωνία. Μιλώντας στο BBC, ενώ επισκεπτόταν ένα κέντρο ευρέσεως εργασίας, διευκρίνισε πως θα μείνει στη χώρα για δύο περίπου εβδομάδες προκειμένου να μάθει για τη χώρα.

Όπως είπε, μια Πολωνή του πρόσφερε ένα «μικρό δωμάτιο» για το βράδυ της Δευτέρας, αλλά δεν έχει σχέδια για τις επόμενες ημέρες.

Σε ερώτηση για το είδος της δουλειάς που ελπίζει να βρει, απάντησε πως δεν το γνωρίζει. «Δεν είναι πολύ εύκολο», πρόσθεσε. Ανέφερε ακόμη πως θα είναι ειλικρινής σχετικά με την κατάστασή τους όταν θα κάνει αιτήσεις για δουλειά.

Ο Ντέμπσκι, ο οποίος έφτασε στο Λονδίνο με μια πτήση χαμηλού κόστους και με σχέδια να ξοδεύει λιγότερα από 100 ευρώ την εβδομάδα, ξεκαθάρισε πως στόχος του είναι να καταλάβει για ποιο λόγο η Πολωνία δεν μπορεί να «κρατήσει» τους νέους εργαζόμενούς της, οι οποίοι επιλέγουν τη Βρετανία για την εργασιακή τους αποκατάσταση.