Μια επικίνδυνη νέα τάση ξεκίνησε από το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο της νεολαίας, καθώς ολοένα και περισσότεροι σπεύδουν να πάρουν μέρος σε μια τρέλα.

Όλα ξεκίνησαν όταν μερικά αστέρια του TikTok βγήκαν και είπαν πως αν λιμάρεις τα δόντια σου, θα αποκτήσεις καλύτερο χαμόγελο, καθώς τα δόντια θα γίνουν ομοιόμορφα.

Μόνο που οι επιστήμονες έχουν αντίθετη άποψη, λέγοντας πως αυτό καταστρέφει ανεπανόρθωτα το σμάλτο των δοντιών και καταλήγει σε πάρα πολλά προβλήματα.

Ακόμα κι έτσι όμως, πολλά παιδιά συνεχίζουν να λιμάρουν τα δόντια τους για να τα κάνουν συμμετρικά, πόσο μάλλον που έχουν τόσους και τόσους influencers του κοινωνικού μέσου να ορκίζονται πως η επικίνδυνη πρακτική δουλεύει.

Οδοντίατροι που μίλησαν σε αμερικανικά μέσα, όπως το Business Insider, λένε ωστόσο πως αυτό που λιμάρουν ουσιαστικά οι νέοι είναι το σμάλτο, καταστρέφοντας έτσι τη δομή του δοντιού. Και το σμάλτο δεν αναπληρώνεται, προειδοποιούν, χωρίς αυτό το δόντι είναι απλώς θέμα χρόνου να χαλάσει.

@miadioFiling my teeth down ##fyp ##dentist ##notreally♬ I hope I make dentists cringe – Mia Dio

Ήταν τον Ιούνιο όταν η νεαρή σταρ του TikTok, Mia Dio, γινόταν μία από τους πρώτους που ανέβαζαν ποτέ ένα τέτοιο βίντεο με λιμάρισμα δοντιών. Και όπως ήταν φυσικό, μάζεψε πάνω από 50.000 likes.

«Θα λιμάρω τα δόντια μου με μια λίμα νυχιών γιατί δεν είναι τέλεια», λέει στους φαν της, για να πάρει σχόλια τύπου «έχω σκεφτεί να το κάνω αυτό τόσες πολλές φορές. Ω, θεέ μου, δείχνουν υπέροχα»…