Ολοένα και χειρότερη γίνεται η κατάσταση στην Ινδία, καθώς το υπουργείο Υγείας της χώρας ανακοίνωσε νέο παγκόσμιο ρεκόρ με 97.570 κρούσματα κορονοϊού μέσα σε 24 ώρες.

Με πάνω από 4,65 εκατ. κρούσματα συνολικά, η Ινδία είναι η δεύτερη περισσότερο πληγείσα χώρα στον κόσμο, ακολουθώντας τις ΗΠΑ, όπου έχουν καταγραφεί πάνω από 6,4 εκατ. περιστατικά.

Ωστόσο, τα κρούσματα στην Ινδία αυξάνονται με τον ταχύτερο ρυθμό σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη χώρα, με τα περιστατικά να καταγράφουν άλμα σε αστικές και αγροτικές περιοχές σε ορισμένα μεγάλα, πολυπληθή κρατίδια.

Στους 803 οι νεκροί στην Αυστραλία

Τους 803 έφθασαν σήμερα στην Αυστραλία οι θάνατοι που σχετίζονται με τον νέο κορονοϊό, αλλά τα νέα ημερήσια κρούσματα στη μεγαλύτερη εστία της χώρας συνεχίζουν να μειώνονται.

Η πολιτεία της Βικτόριας, το επίκεντρο της έξαρσης, ανακοίνωσε έξι νέους θανάτους που σχετίζονται με τον κορονοϊό το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας το σύνολό τους σε 716, ή πάνω από το 90% του συνόλου των θανάτων στην Αυστραλία.

Ωστόσο, τα νέα περιστατικά στη δεύτερη πολυπληθέστερη πολιτεία της χώρας συνέχισαν να μειώνονται από το υψηλό επίπεδο των 700 και πλέον κρουσμάτων σε μία μόνο ημέρα στις αρχές Αυγούστου. Οι αρχές της πολιτείας ανακοίνωσαν 37 νέα κρούσματα σήμερα, που είναι ο χαμηλότερος ημερήσιος αριθμός από τα τέλη Ιουνίου.

Στην πολιτεία, όπου ζει το ένα τέταρτο των 25 εκατ. κατοίκων της Αυστραλίας, έχει καταγραφεί περίπου το 75% του συνολικού αριθμού των κρουσμάτων στη χώρα, τα οποία ξεπερνούν τα 26.500, και η πρωτεύουσά της, η Μελβούρνη, βρίσκεται σε αυστηρό lockdown εδώ και εβδομάδες.

Το lockdown, που αρχικά αναμενόταν να λήξει αύριο, παρατάθηκε για δύο ακόμα εβδομάδες.

«Μπορείς να κρατήσεις τα νούμερα χαμηλά μόνο εάν πρώτα τα μειώσεις σε πολύ χαμηλά επίπεδα», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βικτόριας Ντάνιελ Άντριους σε ενημέρωση των δημοσιογράφων που μεταδόθηκε τηλεοπτικά. «Αυτό ακριβώς συμβαίνει και είναι μια καλή είδηση. Είναι δύσκολα εκεί έξω, το ξέρω είναι δύσκολο, αλλά η στρατηγική αποδίδει».

Η γειτονική Νέα Νότια Ουαλία, η πολυπληθέστερη πολιτεία της Αυστραλίας, ανακοίνωσε έξι νέα περιστατικά. Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν καταγραφεί μεμονωμένα περιστατικά στο Κουίνσλαντ, αλλά ο ιός έχει ουσιαστικά εξαλειφθεί σε άλλες πολιτείες και εδάφη.