Οι υγειονομικές Αρχές της Ουαλίας ανακοίνωσαν επτά κρούσματα κορονοϊού στην πτήση 6215, η οποία είχε προορισμό το Κάρντιφ και ξεκίνησε από τη Ζάκυνθο. Στο πλαίσιο αυτό, γίνεται επικοινωνία με τους 193 επιβαίνοντες, αλλά και το πλήρωμα που βρισκόταν στο αεροπλάνο.

«Έχουν προσδιορίσει τουλάχιστον επτά επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19 από τρία διαφορετικά γκρουπ που ήταν μολυσματικά στην πτήση 6215 της Tui από τη Ζάκυνθο στο Κάρντιφ, στις 25 Αυγούστου», δήλωσε ο Γκίρι Σανκάρ, της PHW (Δημόσιο Υπηρεσία Υγείας).

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα «όλοι οι επιβάτες σε αυτήν την πτήση θεωρούνται στενές επαφές και πρέπει να απομονωθούν. Αυτοί οι επιβάτες θα ενημερωθούν σύντομα, αλλά -εν τω μεταξύ- πρέπει να απομονωθούν στο σπίτι τους, καθώς μπορεί να είναι μολυσματικοί, ακόμη και χωρίς να εμφανίσουν συμπτώματα».

Η Στέφανι Γουίτφιλντ, από το Κάρντιφ, η οποία βρισκόταν στην πτήση με τον σύντροφό της, είπε στο BBC ότι δεν την εξέπληξε η είδηση. Μάλιστα, σημείωσε πως οι δύο τους αποφάσισαν να απομονωθούν για δύο εβδομάδες, προτού ακόμη μάθουν για τα κρούσματα.

«Αυτή η πτήση ήταν μια καταστροφή. Δίπλα μου καθόταν κάποιος που φορούσε τη μάσκα του γύρω από τον λαιμό του. Όχι μόνο η αεροπορική εταιρεία δεν τον επέπληξε, αλλά του έδωσαν ένα δωρεάν ποτό όταν είπε ότι γνώριζε ένα μέλος του πληρώματος. Πολλοί άνθρωποι έβγαζαν τις μάσκες τους και περιπλανιόντουσαν πάνω και κάτω στον διάδρομο για να μιλήσουν σε άλλους», είπε η Γουίτφιλντ.

Και πρόσθεσε: «Μόλις προσγειώθηκε η πτήση, ένα πλήθος ανθρώπων έβγαλε αμέσως τις μάσκες του. Η πτήση ήταν γεμάτη ξεροκέφαλους ανθρώπους και ένα ανίκανο πλήρωμα, που δεν μπορούσε να νοιάζεται λιγότερο για όσα γίνονταν».

Η ίδια σημείωσε: «Έχουμε μερικά συμπτώματα, αλλά ελπίζουμε ότι είναι κρυολόγημα. Είχαμε λίγο βήχα, πονόλαιμο, πονοκέφαλο. Είμαι θυμωμένη περισσότερο από οτιδήποτε άλλο».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.