Η αστυνομία συνέλαβε χθες δύο ακτιβιστές για το κλίμα οι οποίοι στοχοθέτησαν τα κεντρικά γραφεία της πετρελαϊκής εταιρίας Shell στο Λονδίνο, στο πλαίσιο των διαμαρτυριών της οργάνωσης Extinction Rebellion που ξαναρχίζουν μετά την αναγκαστική διακοπή τους λόγω του κορονοϊού.

Οι δύο ακτιβιστές κατά της κλιματικής αλλαγής είχαν γράψει τη λέξη «ψέματα» με μεγάλα πράσινα γράμματα στις γυάλινες πόρτες στην πρόσοψη του κτιρίου καθώς άλλοι διαδηλωτές κρατούσαν ένα πανό.

«Αστυνομικοί παρακολουθούσαν και δύο γυναίκες ηλικίας 33 και 47 ετών συνελήφθησαν ως ύποπτες για πρόκληση σοβαρών υλικών ζημιών. Και οι δύο παραμένουν υπό κράτηση», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Η Extinction Rebellion, οργάνωση κατά της οικολογικής κατάρρευσης, οι διαμαρτυρίες της οποίας παρέλυσαν μέρη του Λονδίνου και άλλες πόλεις πέρυσι, ανακοίνωσε ότι αρχίζει ξανά τις μαζικές διαδηλώσεις αυτή την εβδομάδα τις οποίες ανέστειλε νωρίτερα φέτος λόγω του κορονοϊού.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.