Με τίτλους όπως «Ο θρίαμβος του Πούτιν» και «η Κριμαία είναι δική μας» ο λαϊκός ρωσικός Τύπος δίνει τα εύσημα στον Πούτιν και εκφράζει σήμερα την ικανοποίησή του για τη χθεσινή επίσημη ένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία. Ενώ κάποιες φιλελεύθερες και αντιπολιτευόμενες εφημερίδες εκφράζουν την ανησυχία τους για μια επιστροφή του «σιδηρού παραπετάσματος».

«Είμαστε και πάλι ενωμένοι!», γράφει στην πρώτη σελίδα της η εφημερίδα «Τρουντ», την επομένη της υπογραφής.

«Μετά τις 18 Μαρτίου, μπορούμε να λέμε με υπερηφάνεια, είδαμε πώς η Ρωσία, για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν 70 χρόνια, κέρδισε σε εδάφη και σε πληθυσμό, και αυτό χωρίς στρατιωτικές κατακτήσεις αλλά μέσω μιας δημοκρατικής διαδικασίας», γράφει η ίδια εφημερίδα.
Η εφημερίδα «Κομσομόλσκαγια Πράβντα» που έχει τη μεγαλύτερη αναγνωσιμότητα δημοσιεύει εκτενή αποσπάσματα της χθεσινής ομιλίας του Πούτιν στο Κρεμλίνο.

«Η σημερινή γενιά δεν είχε γνωρίσει τέτοια μέρα σαν τη μέρα της επανένωσης της Κριμαίας με τη Ρωσία, μια μέρα διαρκούς θριάμβου για τη Ρωσία και μια μέρα προσωπικού θριάμβου για τον πρόεδρο Πούτιν», σχολιάζει η εφημερίδα στον ιστότοπο της.

Συμφώνα με τη φιλελεύθερη κυρίως οικονομική εφημερίδα «Βεντομόστι», η ομιλία του Βλαντίμιρ Πούτιν στο Κρεμλίνο έβαλε τέλος στην τρέχουσα παγκόσμια τάξη.

«Έχουμε να κάνουμε με μια νέα πραγματικότητα», προειδοποιεί επίσης η αντιπολιτευόμενη εφημερίδα «Νόβαγια Γκαζέτα» και προβλέπει μια μακρά περίοδο αναταραχών συνοδευόμενη από μια μερική οικονομική και πολιτική απομόνωση της χώρας και εκφράζει έντονη ανησυχία για επιστροφή του «σιδηρού παραπετάσματος».