Πάνω από είκοσι εκατομμύρια είναι πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό που έχουν καταγραφεί σε διεθνές επίπεδο, τα μισά και πλέον εκ των οποίων έχουν διαγνωστεί στην αμερικανική ήπειρο, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου, που βασίζεται σε επίσημες πηγές, ως σήμερα τα ξημερώματα.

Συνολικά, έχουν ανακοινωθεί επίσημα τουλάχιστον 20.002.577 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και 733.842 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19.

Βραζιλία: 703 θάνατοι και 22.048 κρούσματα σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε άλλους 703 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 22.048 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη γιγαντιαία χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει πλέον φθάσει τους 101.752 νεκρούς επί συνόλου 3.057.470 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί. Η χώρα υφίσταται το δεύτερο βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία στην υφήλιο, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ.

Ειδικοί εκτιμούν ότι τα στοιχεία που ανακοινώνει η κυβέρνηση είναι πολύ υποτιμημένα.

Μεξικό: 705 θάνατοι και 5.558 κρούσματα σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε άλλους 705 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 5.558 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα των 127 εκατομμυρίων κατοίκων έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 53.003 νεκρούς επί συνόλου 485.836 μολύνσεων.

Στελέχη της μεξικανικής κυβέρνησης έχουν επισημάνει επανειλημμένα ότι ο αριθμός των ανθρώπων οι οποίοι έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό μάλλον στην πραγματικότητα είναι πολύ υψηλότερος από τα κρούσματα τα οποία έχουν επιβεβαιωθεί με εργαστηριακές εξετάσεις.

Το Μεξικό βρίσκεται στην 3η θέση της παγκόσμιας κατάταξης ως προς τον αριθμό των θανάτων εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, πίσω από τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία.

Κολομβία: Ξεπέρασαν τους 13.000 οι νεκροί, πλησιάζουν τα 400.000 τα κρούσματα μόλυνσης

Η Κολομβία ξεπέρασε το όριο των 13.000 θανάτων εξαιτίας της COVID-19 από την 6η Μαρτίου, όταν εντοπιζόταν το πρώτο κρούσμα μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό στο κράτος των Άνδεων, με βάση νεότερο επίσημο απολογισμό που δημοσιοποιήθηκε χθες Δευτέρα.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε άλλους 312 θανάτους, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού να φθάνει ως εδώ τους 13.154 νεκρούς τους πέντε μήνες της υγειονομικής κρίσης.

Μέχρι χθες η Κολομβία των 50 εκατομμυρίων κατοίκων είχε επιβεβαιώσει 397.623 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2. Από το σύνολο αυτό, 221.485 άνθρωποι αποθεραπεύθηκαν, κατά την ίδια πηγή.

Η κυβέρνηση ενισχύει τη δυνατότητα των υγειονομικών αρχών να κάνουν τεστ, καθώς η ταχύτητα εξάπλωσης του ιού μοιάζει να έχει αυξηθεί αυτόν τον μήνα. Περίπου χίλιοι επιπλέον θάνατοι ασθενών διαπιστώθηκαν από την Παρασκευή.

Η Μπογοτά, η πρωτεύουσα των οκτώ εκατομμυρίων κατοίκων, είναι η κύρια εστία της πανδημίας του κορονοϊού, με το 34,4% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης. Η Κολομβία κατατάσσεται στην 4η θέση ως προς τους αριθμούς των θανάτων και των μολύνσεων στην περιφέρεια της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής, πίσω από τη Βραζιλία, το Μεξικό και το Περού.

Ο πρόεδρος Ιβάν Ντούκε παρέτεινε ως την 30ή Αυγούστου τα περιοριστικά μέτρα που είχε επιβάλει την 25η Μαρτίου σε όλη τη χώρα, αλλά με πολλές εξαιρέσεις, ιδίως στις κοινότητες οι οποίες πλήττονται λιγότερο, στο πλαίσιο της προσπάθειας της κυβέρνησής του να υπάρξει επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας.

Αυστραλία: Άλλοι 19 θάνατοι και 331 κρούσματα στη Βικτόρια σε 24 ώρες

Οι αρχές στη Βικτόρια, την πολιτεία με τον δεύτερο μεγαλύτερο πληθυσμό στην Αυστραλία, κατέγραψαν μικρή αύξηση των νέων μολύνσεων από τον SARS-CoV-2 σήμερα, δίνοντας τροφή στις ελπίδες που εκφράζονται ότι η κατάσταση σταθεροποιείται αφού το δεύτερο κύμα της πανδημίας τις ανάγκασε να θέσουν ξανά την πόλη της Μελβούρνης σε lockdown.

Οι υπηρεσίες υγείας της Βικτόριας ανακοίνωσαν ότι κατέγραψαν 19 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 331 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 τις προηγούμενες 24 ώρες. Την προηγουμένη, είχαν ανακοινώσει ισάριθμους θανάτους και 322 μολύνσεις.

Ο ημερήσιος απολογισμός των μολύνσεων στη Βικτόρια έφθασε στην κορύφωσή του, τα 725, την 5η Αυγούστου και βαίνει μειούμενος τις τελευταίες ημέρες, μετά την επιβολή αυστηρού περιορισμού στη Μελβούρνη τη 19η Ιουλίου.

Σε εθνικό επίπεδο, η Αυστραλία καταγράφει περίπου 22.000 μολύνσεις και 332 θανάτους εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Ο απολογισμός αυτός είναι σημαντικά πιο χαμηλός από εκείνους άλλων ανεπτυγμένων κρατών.

Πέραν των δύο μεγαλύτερων πολιτειών, της Βικτόριας και της Νέας Νότιας Ουαλίας, ο ιός, διαβεβαιώνουν οι αρχές, έχει ουσιαστικά εξαλειφθεί.

Κίνα: 44 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε 24 ώρες

Το κινεζικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Δευτέρα ενημερώθηκε για 44 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στην ηπειρωτική Κίνα, έναντι 49 την προηγουμένη, εκ των οποίων 31 ήταν «εισαγόμενα», κατά τον όρο που χρησιμοποιεί όταν αναφέρεται στον εντοπισμό ανθρώπων που έχουν προσβληθεί μεταξύ ταξιδιωτών που φθάνουν στην επικράτεια από το εξωτερικό, ενώ τα υπόλοιπα 13 ήταν περιπτώσεις εντόπιας μετάδοσης.

Τα 13 κρούσματα εντόπιας μετάδοσης διαγνώστηκαν όλα στην αυτόνομη περιφέρεια Σιντζιάνγκ, όπου ζει το μεγαλύτερο μέρος της μουσουλμανικής μειονότητας των Ουιγούρων, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Δεν διαπιστώθηκε κανένας νέος θάνατος εξαιτίας της COVID-19.

52 ασθενείς κρίθηκε ότι αποθεραπεύτηκαν κι έλαβαν εξιτήρια από νοσοκομεία. Εξακολουθούν να νοσηλεύονται 794, οι 44 σε σοβαρή κατάσταση.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας στη χώρα όπου έκανε την εμφάνισή του ο νέος κορονοϊός τον Δεκέμβριο ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς επί συνόλου 84.712 ανθρώπων που προσβλήθηκαν.