Η κόρη ενός πρώην αφγανού μεταφραστή για τις βρετανικές δυνάμεις περιέγραψε πρόσφατα την οδύσσεια που έζησε όταν την άρπαξαν από δρόμο της πρωτεύουσας.

Η 6χρονη Wajia δήλωσε πως οι Ταλιμπάν απαγωγείς τής κόλλησαν ένα μαχαίρι στο πρόσωπο, λέγοντάς της «θα σκοτώσουμε εσένα και τον άπιστο πατέρα σου».

Οι απαγωγείς τη χτύπησαν μετά στο πρόσωπο, όταν η τρομοκρατημένη μικρή άρχισε να κλαίει, πριν την πετάξουν τελικά από κινούμενο όχημα στην Καμπούλ.

Και την πέταξαν για να γλιτώσουν, γιατί οι περαστικοί και οι καταστηματάρχες που είδαν την απαγωγή έσπευσαν να κλείσουν τον δρόμο στο όχημα.

Ο λόγος για όλα αυτά ήταν ο πατέρας της Tameem, ο οποίος εργάστηκε ως μεταφραστής για τον βρετανικό στρατό επί πέντε χρόνια: «Ήταν ένα ξεκάθαρο μήνυμα από τους Ταλιμπάν που με κυνηγούσαν, με απειλούσαν».

Ο 36χρονος είχε δεχτεί δύο φορές επίθεση από τους Ταλιμπάν και οι απειλές για τη ζωή του δεν έλεγαν να πάρουν τέλος. Γι’ αυτό και ήταν ανάγκη να εγκαταλείψει το Αφγανιστάν, όταν έμαθε μάλιστα πως οι Βρετανοί δεν ήταν διατεθειμένοι να τον βοηθήσουν.

Πληρώνοντας διακινητές, έφτασε οικογενειακώς στην Τουρκία, απ’ όπου μίλησε πρόσφατα για το δράμα που έζησε ο ίδιος και η οικογένειά του.

«Ήμουν στόχος για τους Ταλιμπάν εξαιτίας της δουλειάς μου για τους Βρετανούς και τους συμμάχους τους και η έγκυος γυναίκα μου και τα τρία παιδιά μου έγιναν επίσης στόχοι».

Η εφτάχρονη σήμερα Wajia εξομολογήθηκε πως συνεχίζει να βλέπει εφιάλτες με το τρομακτικό περιστατικό της απαγωγής της πριν από 1,5 χρόνο. Η οικογένεια είναι σήμερα, κατά την «Daily Mail», εγκλωβισμένη στην Κωνσταντινούπολη και δουλεύουν χωρίς χαρτιά σε ένα εργοστάσιο υφασμάτων.

Ο ίδιος δήλωσε πως οι τουλάχιστον 5 πρώην συνάδελφοί του που εργάζονταν ως μεταφραστές για τους Άγγλους στο Αφγανιστάν έχουν εγκλωβιστεί σε Τουρκία και Ελλάδα…

TAGS