Ρωσική βοήθεια λόγω Ουκρανίας ζητά η Λευκορωσία

Αίτημα για την ανάπτυξη 12 με 15 ρωσικών αεροπλάνων στον εναέριο χώρο της


ΚΟΣΜΟΣ
17:37
12/03/2014
Ρωσική βοήθεια λόγω Ουκρανίας ζητά η Λευκορωσία
loading

Την ανάπτυξη 12 με 15 αεροπλάνων για την ενίσχυση της εναέριας εποπτείας πάνω από το έδαφός της ζήτησε σήμερα η Λευκορωσία από τη Ρωσία. Η κίνηση αυτή αποτελεί απάντηση στην αυξημένη δραστηριότητα του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορά της εξαιτίας της κρίσης στην Ουκρανία, όπως δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο.

«Αν το ΝΑΤΟ αποφάσισε με τους Αμερικάνους να ενισχύσουν τις εναέριες μονάδες τους στα σύνορά μας, τι έπρεπε να κάνουμε, να το παρακολουθούμε;», δήλωσε ο Λουκασένκο στη διάρκεια μιας συνεδρίασης του συμβουλίου ασφαλείας της χώρας.

Οι ΗΠΑ και η Πολωνία, που συνορεύει με τη Λευκορωσία, ξεκίνησαν την Τρίτη στρατιωτικά γυμνάσια στα οποία αναμένεται να συμμετάσχουν τουλάχιστον 12 αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη F-16. Μια κοινή ναυτική άσκηση των ΗΠΑ, της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, ξεκίνησε την Τετάρτη στη Μαύρη Θάλασσα. Τα γυμνάσια αυτά ήταν προγραμματισμένα πριν το ξέσπασμα της κρίσης στην Ουκρανία.

Εξάλλου το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε τη Δευτέρα την αποστολή αεροσκαφών AWACS τα οποία θα πραγματοποιούν αποστολές αναγνώρισης πάνω από την Πολωνία και τη Ρουμανία στο πλαίσιο της «εποπτείας» της κρίσης στην Ουκρανία.

«Αντιδράσαμε ήρεμα μέχρι που ξεκίνησαν μεγάλης έκτασης γυμνάσια (…) στην Πολωνία», σημείωσε ο Λουκασένκο. «Υπάρχει μια ξεκάθαρη κλιμάκωση της κατάστασης κοντά στα σύνορά μας», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας επεσήμανε ότι θα ζητήσει από τη Ρωσία να στείλει «12 με 15 αεροπλάνα».

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν έχει κάνει ακόμη κανένα σχόλιο για το αίτημα της Λευκορωσίας.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει