Υποχρεωτικό το τεστ σε όσους επιστρέφουν στη Γερμανία από «περιοχές κινδύνου»

Ο Γερμανός υπουργός Υγείας απέρριψε την αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει για το ποιος θα καλύψει το κόστος της εξέτασης


ΚΟΣΜΟΣ
16:41
06/08/2020
Υποχρεωτικό το τεστ σε όσους επιστρέφουν στη Γερμανία από «περιοχές κινδύνου»
1
loading

Υποχρεωτικό θα είναι το τεστ κορονοϊού από το ερχόμενο Σάββατο για όλους τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν από «περιοχές κινδύνου» στη Γερμανία όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη (6/8) ο γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν.

Τα τεστ θα διενεργούνται δωρεάν, διευκρίνισε ο κ. Σπαν, απορρίπτοντας την αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει σε ό,τι αφορά το ποιος θα πρέπει να καλύψει το κόστος της εξέτασης.

«Πρόκειται για την ίδια λαϊκίστικη άποψη που λέει ότι όποιος μπορεί να πληρώσει διακοπές για σκι, μπορεί να πληρώσει και για το σπασμένο πόδι», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σπαν όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και τόνισε ότι «δεν επιτρέπεται αυτό το θέμα να μετατραπεί σε ζήτημα κοινωνικής πολιτικής», καθώς, όπως είπε, κάποιοι πρέπει να κάνουν μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να μπορούν να πληρώσουν μια εβδομάδα διακοπών.

Απαντώντας τέλος σε ερωτήσεις σχετικά με τον υποχρεωτικό χαρακτήρα της εξέτασης ο Γερμανός υπουργός Υγείας ανέφερε ότι «η ελευθερία πάει μαζί με την ευθύνη για τους άλλους».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar ΕΤΣΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

    Η δική μας άφησε τα σύνορα ανοιχτά χωρίς υποχρέωση αρνητικού τεστ από τις χώρες με τα περισσότερα κρούσματα Αγγλία, Ιταλία, Γαλλία......

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει