Το Πεντάγωνο άφησε να γίνει γνωστό απόψε ότι υπερδιπλασιάζει τον αριθμό των μαχητικών που περιπολούν στον εναέριο χώρο των κρατών της Βαλτικής στο πλαίσιο της αποστολής του NATO, προσθέτοντας ότι αποστέλλει στην περιοχή αυτή ένα αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού μαχητικών, στο πλαίσιο των αντιδράσεων της Ουάσινγκτον στην κρίση στην Ουκρανία.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τσακ Χέιγκελ ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα σχεδιασμούς για την ενίσχυση της δεκαετούς αυτής αποστολής για τη φύλαξη του εναέριου χώρου της Εσθονίας, της Λετονίας και της Λιθουανίας, των χωρών της Βαλτικής που η Ουάσινγκτον και οι Βρυξέλλες θεωρούν συμμάχους.

Ένας Αμερικανός αξιωματούχος μιλώντας υπό τον όρο να μην κατονομαστεί δήλωσε ότι το Πεντάγωνο στέλνει έξι επιπλέον μαχητικά F-15 και ένα αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού KC-135 στην περιοχή για την ενίσχυση της αποστολής εντός της εβδομάδας. Οι ΗΠΑ ήδη συνεισέφεραν σε μόνιμη βάση 4 μαχητικά F-15, τα οποία συμβάλλουν στον εντοπισμό και στην αναχαίτιση αεροσκαφών που παραβιάζουν τον εναέριο χώρο των κρατών αυτών της Βαλτικής.