Ανησυχία για νέα κρούσματα στην Κίνα: 46 περιστατικά στα ηπειρωτικά, 22 στην Σιντζιάνγκ

Θερίζει ο κορονοϊός στο ΜΕξικό


ΚΟΣΜΟΣ
8:19
26/07/2020
Ανησυχία για νέα κρούσματα στην Κίνα: 46 περιστατικά στα ηπειρωτικά, 22 στην Σιντζιάνγκ
loading

Το κινεζικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Σάββατο ενημερώθηκε για τον εντοπισμό 46 νέων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στην ηπειρωτική Κίνα, αριθμό αυξημένο από τα 34 που ανακοίνωσε την προηγουμένη.

Τα 22 από τα νέα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό εντοπίστηκαν στη δυτική περιφέρεια Σιντζιάνγκ, άλλα δεκατρία στη βορειοανατολική επαρχία Λιαονίνγκ και τα υπόλοιπα 11 ήταν «εισαγόμενα», κατά τον όρο του Πεκίνου όταν διαπιστώνεται ότι έχουν προσβληθεί ταξιδιώτες αφού φθάσουν από το εξωτερικό στην κινεζική επικράτεια.

Τα 22 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην αυτόνομη περιφέρεια Σιντζιάνγκ, όπου μεγάλο μέρος του πληθυσμού ανήκει στη μουσουλμανική μειονότητα των Ουιγούρων, εντοπίστηκαν όλα στην πρωτεύουσά της, την Ουρούμτσι. Στην πόλη εντοπίστηκαν επίσης 38 νέες περιπτώσεις ασυμπτωματικών φορέων. Μέχρι τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, στη Σιντζιάνγκ είχαν καταγραφεί 137 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό, 147 ασυμπτωματικοί φορείς, ενώ 7.184 άνθρωποι παρέμεναν υπό ιατρική παρακολούθηση.

Η Κίνα δεν συμπεριλαμβάνει τους ασυμπτωματικούς φορείς του κορονοϊού στους αριθμούς που ανακοινώνει για τις μολύνσεις.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στην Κίνα, τη χώρα όπου άρχισε τον Δεκέμβριο, ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς επί συνόλου 83.830 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

Μεξικό

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι το προηγούμενο 24ωρο κατέγραψε 729 νέους θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και ακόμη 6.751 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού να φθάνει ως εδώ τους 43.374 νεκρούς επί συνόλου 385.036 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί στη χώρα.

Ο μεξικανός υφυπουργός Υγείας Ούγο Λόπες-Γκατέλ, στον οποίο έχει ανατεθεί ο συντονισμός των κυβερνητικών προσπαθειών για την αντιμετώπιση της πανδημίας, έχει τονίσει επανειλημμένα ότι ο πραγματικός αριθμός των μολύνσεων πιθανόν είναι πολύ υψηλότερος από αυτόν των κρουσμάτων που έχουν επιβεβαιωθεί με εργαστηριακές εξετάσεις.

Ρεκόρ 11 θανάτων στην Κόστα Ρίκα

Το κοσταρικανό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι κατέγραψε 11 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 931 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 τις προηγούμενες 24 ώρες, αριθμούς που αποτελούν και οι δύο ρεκόρ στην Κόστα Ρίκα, τη μικρή χώρα της κεντρικής Αμερικής όπου το 72% του συνόλου των μολύνσεων έχει επιβεβαιωθεί από την αρχή του τρέχοντα μήνα.

Συνολικά, ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα των 5 εκατομμυρίων κατοίκων ανέρχεται σε 98 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 14.600 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2.

Μολαταύτα, παρά την απότομη αύξηση των μολύνσεων, τα ξενοδοχεία έχουν ανοίξει ξανά και η κυβέρνηση στο Σαν Χοσέ έχει αναγγείλει πως θα επιτρέπεται από την 1η Αυγούστου στους τουρίστες από τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από τη Βρετανία και από τον Καναδά η έλευση στη χώρα.

Χιλή: Ξεπερνούν τους 13.000 οι νεκροί

Ο αριθμός των θανάτων που αποδίδονται στην πανδημία του κορονοϊού ξεπέρασε τους 13.000 στη Χιλή, ανακοίνωσε χθες Σάββατο το υπουργείο Υγείας, το οποίο συμπεριέλαβε στον απολογισμό των θυμάτων 4.000 θανάτους που πιθανόν οφείλονταν στην COVID-19, όπως ορίζουν οι συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΫ).

Συνολικά έχουν επιβεβαιωθεί 9.020 θάνατοι με εξετάσεις PCR (μοριακά τεστ), στους οποίους προστίθενται άλλοι 4.183 που «πιθανόν» οφείλονταν στην COVID-19, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Ειδικοί θεωρούν ότι το να συμπεριλαμβάνονται οι θάνατοι που πιθανόν οφείλονταν στη νόσο που προκαλεί ο νέος κορονοϊός επιτρέπει να προσεγγίζονται όσο περισσότερο είναι δυνατόν οι παράμετροι που έχει ορίσει ο ΠΟΫ.

Τις προηγούμενες 24 ώρες, καταγράφηκαν 106 θάνατοι και 2.287 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί στη χώρα να φθάνουν τους 343.592.

Οι αρχές της Χιλής διαβεβαιώνουν ότι η καμπύλη των νέων κρουσμάτων παρουσιάζει πτωτική τάση. Έχουν αναγγείλει ότι η διαδικασία άρσης των περιορισμών σε επτά συνοικίες στη μητροπολιτική περιοχή της πρωτεύουσας, του Σαντιάγο, και σε δύο της πόλης Βαλπαραΐσο θα αρχίσει την Τρίτη.

Η Χιλή συγκαταλέγεται στις 10 χώρες όπου καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στον πλανήτη· είναι η μοναδική ανάμεσά τους με λιγότερα από 30 εκατομμύρια κατοίκους, βάσει της κατάταξης του αμερικανικού πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Αίγυπτος

Το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι το προηγούμενο 24ωρο κατέγραψε 40 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 511 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού στην πολυπληθέστερη αραβική χώρα να φθάνει έτσι τους 4.558 νεκρούς επί συνόλου 91.583 ανθρώπων που προσβλήθηκαν από τα μέσα Φεβρουαρίου.

Στον αντίποδα χθες 933 ασθενείς κρίθηκε ότι αποθεραπεύτηκαν και τους δόθηκαν εξιτήρια από νοσοκομεία, με το σύνολο των ανθρώπων που ιάθηκαν να φθάνει τους 32.903.

Αυτή ήταν η 17η συνεχόμενη ημέρα που ο αριθμός των κρουσμάτων παρέμεινε κάτω από τα 1.000. Το ρεκόρ, 1.774 κρούσματα σε ένα 24ωρο, είχε καταγραφεί τη 19η Ιουνίου.

Υγειονομικοί αξιωματούχοι θεωρούν τη μείωση των θανάτων και των μολύνσεων και την αύξηση των ανθρώπων που ξεπερνούν την ασθένεια θετικές ενδείξεις, προτρέπουν ωστόσο τους πολίτες να προσέχουν και να τηρούν τις συστάσεις και τα μέτρα προστασίας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει