Οι προφητείες των Μάγια για το τέλος του κόσμου (στις 21 Δεκεμβρίου 2012) δεν επιβεβαιώθηκαν, από τη στιγμή που εμείς γράφουμε αυτό το κείμενο κι εσείς μπορείτε και το διαβάζετε!

Επίσης, η ανθρωπότητα μπορεί να «γλίτωσε» και από το πρόβλημα του έτους 2000 (Y2K) για την 1η Ιανουαρίου του 2000, ωστόσο σύμφωνα με τη νορβηγική μυθολογία δεν έχουμε και πολύ χρόνο μπροστά μας ακόμη.

Μόλις μέχρι το ερχόμενο Σάββατο!

Κι αυτό γιατί σύμφωνα με την προβλέψεις των Βίκινγκς, το τέλος του κόσμου και η καταστροφή της Γης είναι μερικές ημέρες μακριά…

Σύμφωνα με την Αποκάλυψη των Βίκινγκς, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, στις 22 Φεβρουαρίου ο πλανήτης μας θα ανοίξει στα δύο και η Γη θα καταστραφεί.

Στη σκανδιναβική μυθολογία το Ragnarok (που σημαίνει «η μοίρα των θεών») είναι μια σειρά γεγονότων, που συμπεριλαμβάνουν τη μάχη για το τέλος του κόσμου. «Υποτίθεται πως θα διεξαχθεί μεταξύ των θεών – δηλαδή τους Αισίρους και Βανίρους, των οποίων ηγείται ο Όντιν -και των κακών- δηλαδή των γιγάντων της φωτιάς, των Γιοτούν και άλλων τεράτων, των οποίων θα ηγείται ο Λόκι» γράφει η Wikipedia.

Εξαιτίας της μάχης αυτής, συνεχίζει το δημοσίευμα, θα σκοτωθούν πολλοί σημαντικοί Θεοί, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν πολλές φυσικές καταστροφές και η συνεπακόλουθη βύθιση του κόσμου στο νερό.

Ο λύκος Fenrir θα βγει από τη φυλακή του, το φίδι Jormungand θα αναδυθεί από τη θάλασσα και ο δράκος του υποκόσμου θα επανέλθει στη Γη για να αντιμετωπίσει τους νεκρούς ήρωες της Βαλχάλλα (Valhalla), οι οποίοι –φυσικά- έχουν κατέβει από τον παράδεισο για να τους πολεμήσουν.

Σύμφωνα με το μύθο, ο ήχος από το κέρατο θα καλέσει όλους τους γιους του Θεού Οντίν (Odin) και τους ήρωες στο πεδίο της μάχης, προτού ο Οντίν και άλλοι «δημιουργοί Θεοί» σκοτωθούν από τον Fenrir.

Οι Βίκινγκς πίστευαν ότι το Ragnarok προηγείται από το «χειμώνα των χειμώνων», όπου τρεις ακραίοι χειμώνες με παγωνιά ακολουθούν ο ένας τον άλλον, χωρίς να υπάρχει καλοκαίρι στο ενδιάμεσο.

Η ηθικότητα θα εξαφανιστεί και θα ξεσπάσουν μάχες σε όλον τον κόσμο, που θα σηματοδοτήσουν την αρχή του τέλους.

Τότε, ο λύκος Skoll θα καταβροχθίσει τον ήλιο και ο αδερφός του Hati θα φάει το φεγγάρι, προκαλώντας την πτώση των άστρων από τον ουρανό, ενώ η Γη θα συνταραχτεί από ισχυρούς σεισμούς.

Και όλα αυτά… το Σάββατο, μην ξεχνιέστε!

Μετά από αυτήν την αναταραχή, ο κόσμος θα αποκατασταθεί και θα κατοικηθεί και πάλι από τους Θεούς που κατάφεραν να επιβιώσουν και από δύο μόλις επιζήσαντες ανθρώπους –με τη Γη να βυθίζεται στη θάλασσα και ανοίγοντας το δρόμο για μια νέα ουτοπική Γη με ατελείωτες προμήθειες.

Σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή του μύθου, το ερπετό Jormungand θα απελευθερωθεί από την ουρά του και θα αναδυθεί από τον ωκεανό, με τους πιστούς αυτής της θεωρίας να ισχυρίζονται ότι αυτό συνέβη ήδη όταν δύο γιγαντιαία ψάρια ξεβράστηκαν στις ακτές της Καλιφόρνια την περασμένη χρονιά.

Το Ragnarok βασίζεται σε ένα ποίημα του 13ου αιώνα του Snorri Sturluson.

Και αν την Κυριακή ξυπνήσουμε και όλα είναι όπως πριν, καταλήγει το δημοσίευμα, θα ξέρουμε για άλλη μια φορά πως μία προφητεία σαν όλες τις άλλες… πήγε «στράφι»!

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook, Twitter και Viber
Μοιράσου το άρθρο