Από τα επτά εκατομμύρια πληθυσμού του Ισραήλ, τα 2,5 εκατομμύρια βρίσκονται σε στρατιωτικές θέσεις, υπηρετώντας στον στρατό, στο ναυτικό, την αεροπορία, το λιμενικό και τις μυστικές υπηρεσίες.

Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται και γυναίκες, αφού το Ισραήλ είναι η μοναδική χώρα του κόσμου όπου το «ασθενές φύλλο» υπηρετεί τη θητεία υποχρεωτικά, όπως και οι άνδρες στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας.

Οι γυναίκες υπηρετούν τον ισραηλινό στρατό και σε πολεμικές αποστολές πριν ακόμα από την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ, το 1948 ενώ το ποσοστό τους το 2001 πλησίαζε το 33% των ενόπλων δυνάμεων και το 51% των αξιωματικών.

Η ισότητα των φύλλων όπως αναφέρεται στο στρατιωτικό νόμο του 2000 καθορίζει το δικαίωμα των γυναικών να υπηρετούν σε όλες τις δυνάμεις και τις αποστολές του ισραηλινού στρατού, ισοδύναμα με τους άνδρες, σε ποσόστωση που μπορεί να φτάνει και το 69% όλων των θέσεων και από την ηλικία των 18 ετών.

Μετά από μια περίοδο εκπαίδευσης διάρκειας πέντε εβδομάδων, οι στρατιωτίνες μπορούν να υπηρετήσουν τη θητεία τους σε θέσεις που δεν είναι ένοπλες, όπως βοηθοί, δημόσιοι υπάλληλοι, κοινωνικοί λειτουργοί, νοσοκόμες, ελεγκτές εναέριων πτήσεων και εκπαιδευτές.

Το 2006 ιδρύθηκε η «Nachshol», μια αναγνωριστική μονάδα που αποτελείται μόνο από γυναίκες και αποτελείται από μια ομάδα 40 μελών που σταθμεύουν στα αιγυπτιακά σύνορα.