Η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» πρωτοστατεί σε μια συλλογή υπογραφών που στόχο θα έχει να χρησιμοποιηθούν τα χρήματα που προορίζονται για εξωτερική βοήθεια στους έχοντες ανάγκη εντός των συνόρων…

Με τις πλημμύρες να πλήττουν εδώ και μήνες τους Βρετανούς που βλέπουν τις ιδιοκτησίες και τις περιουσίες τους να εξαφανίζονται κάτω από τόνους νερού.

Η πρόταση που κατέθεσε προς τη κυβέρνηση η εφημερίδα, είναι να διατεθούν τα περισσότερα από 1 δισεκατομμύρια ευρώ που διαθέτει η κυβέρνηση για τις περιοχές του κόσμου που χρειάζονται βοήθεια.

Αυτό που ζητούν οι πληγέντες μέσα από την πρωτοβουλία της εφημερίδας, δεν είναι να σταματήσει η κυβέρνηση να βοηθά οικονομικά όποιον έχει ανάγκη, αλλά να διακοπεί για όσο καιρό χρειαστεί να ανοικοδομηθεί η ίδια τους η χώρα που μετράει τις πληγές της από τις καταστροφικές πλημμύρες.

Η πρόταση που καλούνται να υπογράψουν μέσω της εφημερίδας οι Βρετανοί πολίτες, για να πιέσουν τη κυβέρνηση, έχει αποδέκτη τον πρωθυπουργό και οι αναγνώστες της μπορούν να υπογράψουν την αίτηση διαδικτυακά.

Ο ίδιος ο Βρετανός πρωθυπουργός επισκεπτόμενος την περιοχή του Dorset που έχει πληγεί περισσότερο απέρριψε την περίπτωση να χρησιμοποιηθεί για εσωτερικό σκοπό το χρηματικό ποσό που βρίσκεται στο λογαριασμό για την εξωτερική βοήθεια.